Strömma vinylskivor till Sonos-högtalaren

En lyxig vinylspelare i valnöt, som också kan strömma musiken till ett Sonos högtalarsystem, men det är inte billigt.

Jämsides med det växande intresset för strömmande digital musik fortsätter också försäljningen av vinylskivor att öka, som 99mac tidigare skrivit om. De två formaten tycks ha funnit en samexistens, då vinylskivor ofta innehåller nedladdningskoder för att få musiken även digitalt.

Även tillverkare av vinylspelare vill gärna applicera modern teknik, och vi har bland annat skrivit om Sonys spelare som har inbyggt stöd för digitalisering av vinyler till HD-ljud, och Vnyl släppte förra året sin trådlösa spelare med stöd för bland annat Airplay, Spotify och #Sonos.

Nu visar tillverkaren Wrensilva upp en skivspelare av det lite lyxigare slaget, och även här är möjligheten att ansluta till högtalarsystemet Sonos en av huvudfunktionerna. Wrensilva Loft som spelaren heter tar designmässigt inspiration från 1960-talet. Då var det vanligt med stora golvspelare, och här finns även hylllplats för skivor under själva spelaren. Den som inte vill skicka ljudet trådlöst till sitt Sonos-system kan även bruka analoga anslutningar i form av en 3,5 millimeter hörlursport eller RCA-kontakter.

Materialet är valnöt, med detaljer målade i vit akryl och reglage i aluminium. Spelaren går att köpa separat för 2 999 dollar eller cirka 27 000 kronor. Alternativt går det också att köpa matchande högtalare till, för ytterligare 1 499 dollar eller runt 13 000 kronor. Som någon sa, det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.