Strömma vinylskivor till Sonos-högtalaren

En lyxig vinylspelare i valnöt, som också kan strömma musiken till ett Sonos högtalarsystem, men det är inte billigt.

Jämsides med det växande intresset för strömmande digital musik fortsätter också försäljningen av vinylskivor att öka, som 99mac tidigare skrivit om. De två formaten tycks ha funnit en samexistens, då vinylskivor ofta innehåller nedladdningskoder för att få musiken även digitalt.

Även tillverkare av vinylspelare vill gärna applicera modern teknik, och vi har bland annat skrivit om Sonys spelare som har inbyggt stöd för digitalisering av vinyler till HD-ljud, och Vnyl släppte förra året sin trådlösa spelare med stöd för bland annat Airplay, Spotify och #Sonos.

Nu visar tillverkaren Wrensilva upp en skivspelare av det lite lyxigare slaget, och även här är möjligheten att ansluta till högtalarsystemet Sonos en av huvudfunktionerna. Wrensilva Loft som spelaren heter tar designmässigt inspiration från 1960-talet. Då var det vanligt med stora golvspelare, och här finns även hylllplats för skivor under själva spelaren. Den som inte vill skicka ljudet trådlöst till sitt Sonos-system kan även bruka analoga anslutningar i form av en 3,5 millimeter hörlursport eller RCA-kontakter.

Materialet är valnöt, med detaljer målade i vit akryl och reglage i aluminium. Spelaren går att köpa separat för 2 999 dollar eller cirka 27 000 kronor. Alternativt går det också att köpa matchande högtalare till, för ytterligare 1 499 dollar eller runt 13 000 kronor. Som någon sa, det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Uber samlade information från kunders Iphone-enheter, och försökte dölja detta från Apple enligt en artikel i New York Times.