Strömma vinylskivor till Sonos-högtalaren

En lyxig vinylspelare i valnöt, som också kan strömma musiken till ett Sonos högtalarsystem, men det är inte billigt.

Jämsides med det växande intresset för strömmande digital musik fortsätter också försäljningen av vinylskivor att öka, som 99mac tidigare skrivit om. De två formaten tycks ha funnit en samexistens, då vinylskivor ofta innehåller nedladdningskoder för att få musiken även digitalt.

Även tillverkare av vinylspelare vill gärna applicera modern teknik, och vi har bland annat skrivit om Sonys spelare som har inbyggt stöd för digitalisering av vinyler till HD-ljud, och Vnyl släppte förra året sin trådlösa spelare med stöd för bland annat Airplay, Spotify och #Sonos.

Nu visar tillverkaren Wrensilva upp en skivspelare av det lite lyxigare slaget, och även här är möjligheten att ansluta till högtalarsystemet Sonos en av huvudfunktionerna. Wrensilva Loft som spelaren heter tar designmässigt inspiration från 1960-talet. Då var det vanligt med stora golvspelare, och här finns även hylllplats för skivor under själva spelaren. Den som inte vill skicka ljudet trådlöst till sitt Sonos-system kan även bruka analoga anslutningar i form av en 3,5 millimeter hörlursport eller RCA-kontakter.

Materialet är valnöt, med detaljer målade i vit akryl och reglage i aluminium. Spelaren går att köpa separat för 2 999 dollar eller cirka 27 000 kronor. Alternativt går det också att köpa matchande högtalare till, för ytterligare 1 499 dollar eller runt 13 000 kronor. Som någon sa, det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.