Strömma vinylskivor till Sonos-högtalaren

En lyxig vinylspelare i valnöt, som också kan strömma musiken till ett Sonos högtalarsystem, men det är inte billigt.

Jämsides med det växande intresset för strömmande digital musik fortsätter också försäljningen av vinylskivor att öka, som 99mac tidigare skrivit om. De två formaten tycks ha funnit en samexistens, då vinylskivor ofta innehåller nedladdningskoder för att få musiken även digitalt.

Även tillverkare av vinylspelare vill gärna applicera modern teknik, och vi har bland annat skrivit om Sonys spelare som har inbyggt stöd för digitalisering av vinyler till HD-ljud, och Vnyl släppte förra året sin trådlösa spelare med stöd för bland annat Airplay, Spotify och #Sonos.

Nu visar tillverkaren Wrensilva upp en skivspelare av det lite lyxigare slaget, och även här är möjligheten att ansluta till högtalarsystemet Sonos en av huvudfunktionerna. Wrensilva Loft som spelaren heter tar designmässigt inspiration från 1960-talet. Då var det vanligt med stora golvspelare, och här finns även hylllplats för skivor under själva spelaren. Den som inte vill skicka ljudet trådlöst till sitt Sonos-system kan även bruka analoga anslutningar i form av en 3,5 millimeter hörlursport eller RCA-kontakter.

Materialet är valnöt, med detaljer målade i vit akryl och reglage i aluminium. Spelaren går att köpa separat för 2 999 dollar eller cirka 27 000 kronor. Alternativt går det också att köpa matchande högtalare till, för ytterligare 1 499 dollar eller runt 13 000 kronor. Som någon sa, det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!