Rykte: Google Pixel får tre uppföljare

Efter förra årets Pixel och Pixel XL laddar Google upp med inte mindre än tre uppföljare i olika storlekar.

I höstas förra året lanserade #Google sina första helt egendesignade smarta mobiltelefoner i form av #Pixel och Pixel XL. Telefonerna har ännu inte släppts officiellt i Sverige, men intresset är stort för Google-mobilerna.

Föga förvånande planeras uppföljare till Pixel, och enligt uppgifter arbetar Google på inte mindre än tre kommande modeller som ska ersätta dagens Pixel-telefoner. I en rapport uppger Android Police att kodnamnet för två Pixel-uppföljare är Walleye och Muskie, där den sistnämnda är den större modellen. Båda namnen kommer från nordamerikanska insjöfiskar, men ytterst lite annan information om telefonerna är kända.

Till dessa två lägger Droid Life en tredje enhet med kodnamnet Taimen. Även detta är namnet på en fisk, och är en tradition som Google tidigare använt på olika Nexus-enheter. Även för denna modell saknas konkreta detaljer, men enligt en källa kommer skärmstorleken att vara ännu större än de två andra modellerna. Enligt samma källa är det dock fråga om en telefon, och inte en Pixel-surfplatta eller hybridenhet.

Till listan över saker vi inte vet kan också läggas när dessa nya Pixel-telefoner lanseras, och om de får en svensk lansering.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Uber samlade information från kunders Iphone-enheter, och försökte dölja detta från Apple enligt en artikel i New York Times.