Rykte: Google Pixel får tre uppföljare

Efter förra årets Pixel och Pixel XL laddar Google upp med inte mindre än tre uppföljare i olika storlekar.

I höstas förra året lanserade #Google sina första helt egendesignade smarta mobiltelefoner i form av #Pixel och Pixel XL. Telefonerna har ännu inte släppts officiellt i Sverige, men intresset är stort för Google-mobilerna.

Föga förvånande planeras uppföljare till Pixel, och enligt uppgifter arbetar Google på inte mindre än tre kommande modeller som ska ersätta dagens Pixel-telefoner. I en rapport uppger Android Police att kodnamnet för två Pixel-uppföljare är Walleye och Muskie, där den sistnämnda är den större modellen. Båda namnen kommer från nordamerikanska insjöfiskar, men ytterst lite annan information om telefonerna är kända.

Till dessa två lägger Droid Life en tredje enhet med kodnamnet Taimen. Även detta är namnet på en fisk, och är en tradition som Google tidigare använt på olika Nexus-enheter. Även för denna modell saknas konkreta detaljer, men enligt en källa kommer skärmstorleken att vara ännu större än de två andra modellerna. Enligt samma källa är det dock fråga om en telefon, och inte en Pixel-surfplatta eller hybridenhet.

Till listan över saker vi inte vet kan också läggas när dessa nya Pixel-telefoner lanseras, och om de får en svensk lansering.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.