Rykte: Google Pixel får tre uppföljare

Efter förra årets Pixel och Pixel XL laddar Google upp med inte mindre än tre uppföljare i olika storlekar.

I höstas förra året lanserade #Google sina första helt egendesignade smarta mobiltelefoner i form av #Pixel och Pixel XL. Telefonerna har ännu inte släppts officiellt i Sverige, men intresset är stort för Google-mobilerna.

Föga förvånande planeras uppföljare till Pixel, och enligt uppgifter arbetar Google på inte mindre än tre kommande modeller som ska ersätta dagens Pixel-telefoner. I en rapport uppger Android Police att kodnamnet för två Pixel-uppföljare är Walleye och Muskie, där den sistnämnda är den större modellen. Båda namnen kommer från nordamerikanska insjöfiskar, men ytterst lite annan information om telefonerna är kända.

Till dessa två lägger Droid Life en tredje enhet med kodnamnet Taimen. Även detta är namnet på en fisk, och är en tradition som Google tidigare använt på olika Nexus-enheter. Även för denna modell saknas konkreta detaljer, men enligt en källa kommer skärmstorleken att vara ännu större än de två andra modellerna. Enligt samma källa är det dock fråga om en telefon, och inte en Pixel-surfplatta eller hybridenhet.

Till listan över saker vi inte vet kan också läggas när dessa nya Pixel-telefoner lanseras, och om de får en svensk lansering.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.