Snygga konceptbilder av Iphone 8

Många entusiaster skapar konceptbilder av kommande Iphone. Här är några av koncepten.

Rykteskarusellen för årets modeller av #Iphone har varit igång sedan i princip dagen efter att Iphone 7 och 7 Plus lanserades förra året. Som alltid kryllar internet också av entusiaster som gör konceptbilder och videor baserade på förhandsuppgifterna. Nu har Macrumors samlat ihop de läckraste konceptbilderna. Det bör understrykas att dessa inte nödvändigtvis är representativa för hur telefonen kommer se utan baseras på rykten och privatpersoners gissningar.

Designern Gabor Balogh har publicerat ett förslag på hur #Apples premiummodell ska se ut. Skärmen går från kant till kant och har en virtuell menyrad i telefonens nedre kant. Menyraden är dynamisk och ikonerna skiftar beroende på vilken app du är inne i.

UX designern Vianney le Masne har gjort en konceptvideo, också av den omtalade premiummodellen. Förutom en virtuell hemknapp visar Vianney le Masne upp sin tolkning av det eftertraktade mörka läget i IOS. Hon presenterar hur hon tror att det mörka läget kommer se ut på premiummodellen med OLED-skärm. Konceptet presenteras på en mobil med en skärm som praktiskt taget täcker hela framsidan. I övrigt går det inte att se nämnvärt mycket om telefonens formfaktor.

Arthur Reis presenterar i en video publicerad av Youtube-kanalen Conceptsiphone en lång rad förväntade uppdateringar såsom skärm från kant till kant, ett glaschassi med metallram, ny design för högtalare, två kameror på både bak- och framsida och något som nästan ser ut som en USB Type-C-anslutning. Reis ger även sitt eget förslag på hur den trådlösa laddningen av Iphone kan se ut. Om du vill slippa se reklam mitt i klippet hoppa över sekvensen 1:42-2:20.

Sahanan Yogarasa, som också publicerat sin konceptvideo på Conceptsiphone, uppvisar en lite annan vision än många andra. Skärmen går från kant till kant men det finns fortfarande kvar en ram på telefonens kortsidor och det ser ut som att det fortfarande finna en fysisk hemknapp. Högtalarna är något uppdaterade, baksidan är avsevärt rundad och kameran är placerad högt upp i mitten av telefonen. Dessutom kommer telefonen i flera olika färger som rött och blått.

Slutligen har designern AIHasan Husni publicerat konceptbilder som tar till vara på ryktena om välvda kanter. Han ger även sitt förslag på hur det mörka läget kommer se ut och har precis som Sahanan försett mobilen med en ram i nedre- och ovankant.

Vilka konceptbilder tyckte ni bäst om, vilka tror ni kommer ni kommer bli verklighet och vilka är helt uppåt väggarna?

Kommentarer
1 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.