Test: Kanex Multisync Mac Keyboard

Med Kanex Multisync Mac Keyboard ska det vara enkelt att växla mellan olika IOS och Mac OS-enheter. 99mac testar hur och om det funkar.

Kanex Multisync Mac Keyboard är ett Bluetooth-tangentbord med en full numerisk knappsats. Det går att koppla upp till fyra olika enheter till #Kanex tangentbord samtidigt. Genom att trycka på de olika Bluetooth-knapparna växlar du mellan olika aktiva enheter. Tangentbordet åkte in vårt testlabb så fort det kom till kontoret.

Parkoppling

Längst upp till vänster på tangentbordet är fyra Bluetooth-knappar placerade. Genom att trycka på knapparna växlar du mellan de olika enheterna som är kopplade till knapparna. För att koppla knapparna med enheterna krävs dock en lite mer omständlig parkoppling än vanligt. Tryck först på en knapp som inte är kopplad till någon enhet, håll sedan in wifi-knappen på tangentbordets undersida i cirka 10 sekunder tills lampan börjar blinka. Därefter kan du koppla din Iphone, Ipad eller Mac till tangentbordet.

Det går som sagt att koppla fyra enheter till tangentbordet samtidigt. När jag väl har gjort detta funkar tangentbordet otroligt smidigt. Första gången jag skulle koppla en enhet blev jag förvirrad eftersom tangentbordet inte gav mig någon som helst respons på att jag tryckt på Bluetooth-knappen. Så länge jag bara följde resten av instruktionerna gick parkopplingen bra, men jag hade önskat att tangentbordet gett mig någon typ av tydligare återkoppling här.

Jag har primärt använt tangentbordet till min Macbook Pro och det har funkat väldigt smidigt. På morgonen när jag kommer till jobbet och ska skriva in mitt lösenord för att öppna datorn är det en viss fördröjning i tre till fem sekunder medan tangentbordet ansluter, men sedan fungerar det som vanligt. Jag har även provat att koppla Kanex Multisync till min Iphone 7 Plus samt min Ipad Pro. Växlingen mellan enheterna går på några sekunder och jag kan inte låta bli att förundras lite över hur smidigt det funkar varje gång.

När en IOS-enhet är kopplad till tangentbordet försvinner möjligheten att använda det virtuella tangentbordet, vilket jag uppskattar eftersom tangentbordet aldrig tvångsmässigt dyker upp i gränssnittet på skärmen. Så fort jag växlar enhet kommer dock det virtuella tangentbordet upp igen.

Utseendet

Kanex Multisync Mac Keyboard är lite längre än många tangentbord till Mac eftersom det är utrustat med en full numerisk knappsats. Andra knappar som också finns med är Delete och funktionsknapp. Personligen är jag att stort fan av full numerisk knappsats och Delete-knappen, vilket tidigt gjorde mig välvilligt inställd till tangentbordet. Tillsammans med tangentbordet använder jag Apples styrplatta Magic Trackpad (första generationen). Det här gör gör att jag behöver rätt mycket skrivbordsyta för att få plats med all utrustning på rad.

I övrigt är tangentbordet lätt silverfärgat med vita tangenter. På ovansidan sitter ett tunt plastlager som gör att tangentbordet ser plastigt ut. Det gör även att tangentbordet reflekterar mycket av ljuset i rummet vilket jag upplever som bitvis rätt störande. Tangenterna känns även dem något plastiga och det har tagit tid för mig att vänja mig vid dem. Den plastiga känslan försvinner något efter en tids användning men det kan också vara jag som vant mig. Tangentbordets undersida utgörs också av plast och allt som allt utstrålar tangentbordet i mångt och mycket en plastighet som jag har lite svårt att komma ifrån.

Anslag och känsla

Anslaget är lite svampigt och det är ingen ren och skär fröjd att skriva på membrantangentbordet. Men efter att ha använt produkten ett tag är anslaget något jag rätt snabbt vant mig vid och det störde mig betydligt mer i början än vad det gör nu. Tangenterna ligger ganska lågt och det krävs inte mycket för att tangentbordet ska registrera knapptryckningarna, vilket jag uppskattar. Kanex Multisync Mac Keyboard är ett relativt tyst tangentbord men på något sätt låter det lite billigt. Tangenterna är lite skrovliga, något som för mig förstärker den lite billiga känslan. Tangentbordet drivs med två stycken AAA-batterier som håller relativt länge.

Sammanfattning

Jag tycker att Bluetooth-funktionerna är väldigt smidiga och att växla mellan olika enheter fungerar mycket bra och sömlöst. Jag välkomnar fullformatet med fullständig numerisk knappsats och Delete-knapp. I övrigt känns tangentbordet rätt plastigt och anslaget är svampigt. Om du känner väldigt passionerat för tangentbord kanske detta är svårt att komma över men annars kommer nog smidigheten i att kunna växla mellan olika enheter vinna över dig.

För- och Nackdelar
+ Supersmidigt att växla mellan olika enheter
+ Fullständig numeriskt knappsats och Delete-knapp

– Plastig känsla
– Svampigt anslag

Kommentarer
2 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.