Microsoft presenterar priser och konfigurationer för Surface Book

Det har sedan tidigare varit klart att Microsofts 2-i-1-dator Surface Book ska lanseras i Sverige, och nu vet vi också vilka prislappar som gäller.

Under januari månad blev det känt att Microsofts hybriddator Surface Book ska lanseras i Sverige, och vi fick även möjligheten att testa en av konfigurationerna som skulle nå den svenska marknaden. Prisuppgifter och exakt vilka konfigurationer som ska säljas här avslöjades dock inte, något Microsoft nu till slut presenterar.

Surface Book är positionerad som en premiumprodukt likt Apples Macbook Pro-familj, och prislapparna reflekterar också detta. Den enklaste konfigurationen startar vid 17 000 kronor och den mest potenta konfigurationen slutar strax under 40 000 kronor. Det som skiljer modellerna åt är bland annat val av processor, mängden primärminne, lagringsutrymme samt grafikdel. Den enklaste modellen får nöja sig med integrerad Intel-grafik medan de mer avancerade modellerna utrustas med Nvidia Geforce GTX 950M eller 965M.

Konfigurationer:

Pris:

Intel Core™ i5 / 8GB RAM / 128GB lagring /
Intel® HD graphics 520

16 999 SEK

Intel Core™ i5 / 8GB RAM / 256GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 950M

21 999 SEK

Intel Core™ i7 / 8GB RAM / 256GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

27 999 SEK

Intel Core™ i7 / 16GB RAM / 512GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

32 999 SEK

Intel Core™ i7 / 16GB RAM / 1TB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

39 999 SEK

De olika konfigurationerna av Surface Book går att beställa från Microsoft Store samt diverse återförsäljare från och med idag.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.