Microsoft presenterar priser och konfigurationer för Surface Book

Det har sedan tidigare varit klart att Microsofts 2-i-1-dator Surface Book ska lanseras i Sverige, och nu vet vi också vilka prislappar som gäller.

Under januari månad blev det känt att Microsofts hybriddator Surface Book ska lanseras i Sverige, och vi fick även möjligheten att testa en av konfigurationerna som skulle nå den svenska marknaden. Prisuppgifter och exakt vilka konfigurationer som ska säljas här avslöjades dock inte, något Microsoft nu till slut presenterar.

Surface Book är positionerad som en premiumprodukt likt Apples Macbook Pro-familj, och prislapparna reflekterar också detta. Den enklaste konfigurationen startar vid 17 000 kronor och den mest potenta konfigurationen slutar strax under 40 000 kronor. Det som skiljer modellerna åt är bland annat val av processor, mängden primärminne, lagringsutrymme samt grafikdel. Den enklaste modellen får nöja sig med integrerad Intel-grafik medan de mer avancerade modellerna utrustas med Nvidia Geforce GTX 950M eller 965M.

Konfigurationer:

Pris:

Intel Core™ i5 / 8GB RAM / 128GB lagring /
Intel® HD graphics 520

16 999 SEK

Intel Core™ i5 / 8GB RAM / 256GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 950M

21 999 SEK

Intel Core™ i7 / 8GB RAM / 256GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

27 999 SEK

Intel Core™ i7 / 16GB RAM / 512GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

32 999 SEK

Intel Core™ i7 / 16GB RAM / 1TB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

39 999 SEK

De olika konfigurationerna av Surface Book går att beställa från Microsoft Store samt diverse återförsäljare från och med idag.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Uber samlade information från kunders Iphone-enheter, och försökte dölja detta från Apple enligt en artikel i New York Times.