Microsoft presenterar priser och konfigurationer för Surface Book

Det har sedan tidigare varit klart att Microsofts 2-i-1-dator Surface Book ska lanseras i Sverige, och nu vet vi också vilka prislappar som gäller.

Under januari månad blev det känt att Microsofts hybriddator Surface Book ska lanseras i Sverige, och vi fick även möjligheten att testa en av konfigurationerna som skulle nå den svenska marknaden. Prisuppgifter och exakt vilka konfigurationer som ska säljas här avslöjades dock inte, något Microsoft nu till slut presenterar.

Surface Book är positionerad som en premiumprodukt likt Apples Macbook Pro-familj, och prislapparna reflekterar också detta. Den enklaste konfigurationen startar vid 17 000 kronor och den mest potenta konfigurationen slutar strax under 40 000 kronor. Det som skiljer modellerna åt är bland annat val av processor, mängden primärminne, lagringsutrymme samt grafikdel. Den enklaste modellen får nöja sig med integrerad Intel-grafik medan de mer avancerade modellerna utrustas med Nvidia Geforce GTX 950M eller 965M.

Konfigurationer:

Pris:

Intel Core™ i5 / 8GB RAM / 128GB lagring /
Intel® HD graphics 520

16 999 SEK

Intel Core™ i5 / 8GB RAM / 256GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 950M

21 999 SEK

Intel Core™ i7 / 8GB RAM / 256GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

27 999 SEK

Intel Core™ i7 / 16GB RAM / 512GB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

32 999 SEK

Intel Core™ i7 / 16GB RAM / 1TB lagring /
NVIDIA® GeForce® GTX 965M

39 999 SEK

De olika konfigurationerna av Surface Book går att beställa från Microsoft Store samt diverse återförsäljare från och med idag.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.