Rykte: Nya Ipad dröjer till april

Apple kan komma att lansera sin nya Ipad Pro under ett event i april, snarare än mars.

Den senaste tiden har rykten surrat om att Apple återigen kommer att hålla ett mediaevent i mars, för att där lansera en uppsättning nya Ipad-modeller. Framförallt väntas en ny Ipad Pro-modell med en skärmstorlek på 10,5 tum.

Vi är nu dock en bra bit in i mars månad, och #Apple har ännu inte meddelat något datum för eventet, vilket har lett till en hel del spekulation och rykten. Med hänvisning till källor från Apples leverantörskedja i Asien rapporterar Digitimes att företaget tidigarelagt produktionen av den nya Ipad Pro till mars, och att plattan kommer att lanseras tidigt i april. Detta alltså i motsats till tidigare uppgifter om en presentation av nya #Ipad Pro i mars, men en säljstart närmare maj eller juni.

Samma rapport uppger också att Apples beställningar av uppdaterade versioner av de befintliga Ipad-modellerna har pågått sedan februari. Som vi tidigare skrivit om har lagret av Ipad börjat sina, och leveranstiden av Ipad Pro 12,9 tum har vuxit till 2-3 veckor. Detta skulle kunna innebära att uppdaterade modeller är på gång.

Det råder därmed stor oklarhet när Apple planerar att presentera sitt nya Ipad-sortiment, samt när säljstarten blir av. Apple har de senaste sex åren hållit event i mars fyra gånger, nämligen 2011, 2012, 2015 och 2016. Om Apple även i år gör detta bör inbjudningar skickas ut inom kort.

Andra möjligheter är alltså att Apple detta år istället håller ett event i början av april, eller att de nya Ipad-modellerna lanseras utan ett event utan bara med hjälp av ett pressmeddelande. Det sistnämnda verkar dock inte troligt, då den nya Ipad Pro väntas få en ny design och andra stora förändringar.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!