Rykte: Nya Ipad dröjer till april

Apple kan komma att lansera sin nya Ipad Pro under ett event i april, snarare än mars.

Den senaste tiden har rykten surrat om att Apple återigen kommer att hålla ett mediaevent i mars, för att där lansera en uppsättning nya Ipad-modeller. Framförallt väntas en ny Ipad Pro-modell med en skärmstorlek på 10,5 tum.

Vi är nu dock en bra bit in i mars månad, och #Apple har ännu inte meddelat något datum för eventet, vilket har lett till en hel del spekulation och rykten. Med hänvisning till källor från Apples leverantörskedja i Asien rapporterar Digitimes att företaget tidigarelagt produktionen av den nya Ipad Pro till mars, och att plattan kommer att lanseras tidigt i april. Detta alltså i motsats till tidigare uppgifter om en presentation av nya #Ipad Pro i mars, men en säljstart närmare maj eller juni.

Samma rapport uppger också att Apples beställningar av uppdaterade versioner av de befintliga Ipad-modellerna har pågått sedan februari. Som vi tidigare skrivit om har lagret av Ipad börjat sina, och leveranstiden av Ipad Pro 12,9 tum har vuxit till 2-3 veckor. Detta skulle kunna innebära att uppdaterade modeller är på gång.

Det råder därmed stor oklarhet när Apple planerar att presentera sitt nya Ipad-sortiment, samt när säljstarten blir av. Apple har de senaste sex åren hållit event i mars fyra gånger, nämligen 2011, 2012, 2015 och 2016. Om Apple även i år gör detta bör inbjudningar skickas ut inom kort.

Andra möjligheter är alltså att Apple detta år istället håller ett event i början av april, eller att de nya Ipad-modellerna lanseras utan ett event utan bara med hjälp av ett pressmeddelande. Det sistnämnda verkar dock inte troligt, då den nya Ipad Pro väntas få en ny design och andra stora förändringar.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.