Rykte: Nya Ipad dröjer till april

Apple kan komma att lansera sin nya Ipad Pro under ett event i april, snarare än mars.

Den senaste tiden har rykten surrat om att Apple återigen kommer att hålla ett mediaevent i mars, för att där lansera en uppsättning nya Ipad-modeller. Framförallt väntas en ny Ipad Pro-modell med en skärmstorlek på 10,5 tum.

Vi är nu dock en bra bit in i mars månad, och #Apple har ännu inte meddelat något datum för eventet, vilket har lett till en hel del spekulation och rykten. Med hänvisning till källor från Apples leverantörskedja i Asien rapporterar Digitimes att företaget tidigarelagt produktionen av den nya Ipad Pro till mars, och att plattan kommer att lanseras tidigt i april. Detta alltså i motsats till tidigare uppgifter om en presentation av nya #Ipad Pro i mars, men en säljstart närmare maj eller juni.

Samma rapport uppger också att Apples beställningar av uppdaterade versioner av de befintliga Ipad-modellerna har pågått sedan februari. Som vi tidigare skrivit om har lagret av Ipad börjat sina, och leveranstiden av Ipad Pro 12,9 tum har vuxit till 2-3 veckor. Detta skulle kunna innebära att uppdaterade modeller är på gång.

Det råder därmed stor oklarhet när Apple planerar att presentera sitt nya Ipad-sortiment, samt när säljstarten blir av. Apple har de senaste sex åren hållit event i mars fyra gånger, nämligen 2011, 2012, 2015 och 2016. Om Apple även i år gör detta bör inbjudningar skickas ut inom kort.

Andra möjligheter är alltså att Apple detta år istället håller ett event i början av april, eller att de nya Ipad-modellerna lanseras utan ett event utan bara med hjälp av ett pressmeddelande. Det sistnämnda verkar dock inte troligt, då den nya Ipad Pro väntas få en ny design och andra stora förändringar.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.