Rykte: Nya Ipad dröjer till april

Apple kan komma att lansera sin nya Ipad Pro under ett event i april, snarare än mars.

Den senaste tiden har rykten surrat om att Apple återigen kommer att hålla ett mediaevent i mars, för att där lansera en uppsättning nya Ipad-modeller. Framförallt väntas en ny Ipad Pro-modell med en skärmstorlek på 10,5 tum.

Vi är nu dock en bra bit in i mars månad, och #Apple har ännu inte meddelat något datum för eventet, vilket har lett till en hel del spekulation och rykten. Med hänvisning till källor från Apples leverantörskedja i Asien rapporterar Digitimes att företaget tidigarelagt produktionen av den nya Ipad Pro till mars, och att plattan kommer att lanseras tidigt i april. Detta alltså i motsats till tidigare uppgifter om en presentation av nya #Ipad Pro i mars, men en säljstart närmare maj eller juni.

Samma rapport uppger också att Apples beställningar av uppdaterade versioner av de befintliga Ipad-modellerna har pågått sedan februari. Som vi tidigare skrivit om har lagret av Ipad börjat sina, och leveranstiden av Ipad Pro 12,9 tum har vuxit till 2-3 veckor. Detta skulle kunna innebära att uppdaterade modeller är på gång.

Det råder därmed stor oklarhet när Apple planerar att presentera sitt nya Ipad-sortiment, samt när säljstarten blir av. Apple har de senaste sex åren hållit event i mars fyra gånger, nämligen 2011, 2012, 2015 och 2016. Om Apple även i år gör detta bör inbjudningar skickas ut inom kort.

Andra möjligheter är alltså att Apple detta år istället håller ett event i början av april, eller att de nya Ipad-modellerna lanseras utan ett event utan bara med hjälp av ett pressmeddelande. Det sistnämnda verkar dock inte troligt, då den nya Ipad Pro väntas få en ny design och andra stora förändringar.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.

Den uppdaterade versionen av den tio år gamla guldklimpen Bioshock ska även släppas till Mac-plattformen, och nu har vi även ett konkret datum.

Den skotske författarens verk i bok- och filmformat lär vara bekant för fulkulturella konsumenter, men författaren själv är sannolikt inte lika välkänd.

Nu finns Oneplus 5 att köpa hos svenska återförsäljaren Webhallen. Tidigare har den bara funnits via tillverkarens egna webbsida.

Apple fortsätter att satsa på eget videoinnehåll till Apple Music. Nu har de anställt Matt Cherniss, som tidigare varit chef för WGN America och Tribune Studios.

Analytikern Ming-Chi Kuo menar att nästa Apple Watch kommer att erbjudas både med och utan egen LTE-koppling med liknande design som idag.