Apple tar bort Withings från sin webbplats

Apples nya webbsida om Homekit-produkter saknar Nokia-ägda Withings, som stämt Apple för patentintrång.

Förra veckan skrev vi om en ny avdelning på Apples webbplats som uppmärksammar det smarta hemmet och produkter med stöd för Homekit. Sammanlagt visas över hundra kompatibla produkter. En tillverkare saknas dock, nämligen Withings, som ägs av Nokia.

#Withings köptes av #Nokia under förra året, och nyligen rapporterades att företagets produktsortiment av smarta hemmet-prylar skulle börja få Nokias egen märkning. Withings uppdaterade nyligen sin övervakningskamera Home Plus med stöd för Homekit.

Redan i december rensade dock #Apple bort Withings produkter från sin nätbutik. Anledningen är troligtvis den stämningsansökan för patentintrång som Nokia lämnade in mot Apple i december.

Kommentarer
1 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.