Apple tar bort Withings från sin webbplats

Apples nya webbsida om Homekit-produkter saknar Nokia-ägda Withings, som stämt Apple för patentintrång.

Förra veckan skrev vi om en ny avdelning på Apples webbplats som uppmärksammar det smarta hemmet och produkter med stöd för Homekit. Sammanlagt visas över hundra kompatibla produkter. En tillverkare saknas dock, nämligen Withings, som ägs av Nokia.

#Withings köptes av #Nokia under förra året, och nyligen rapporterades att företagets produktsortiment av smarta hemmet-prylar skulle börja få Nokias egen märkning. Withings uppdaterade nyligen sin övervakningskamera Home Plus med stöd för Homekit.

Redan i december rensade dock #Apple bort Withings produkter från sin nätbutik. Anledningen är troligtvis den stämningsansökan för patentintrång som Nokia lämnade in mot Apple i december.

Kommentarer
1 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".