Dela favoritvideor med Uptime

Google har gjort en IOS-app för personer som vill kolla på Youtube-videos tillsammans men på distans.

#Google är kända för att låta sina medarbetare ägna 20 procent av arbetstiden åt egna projekt. Hittills har det resulterat i Gmail, Google Maps och Googles egen marknadsföringsplattform Adsense. Nu har Google lanserat en ny app som är resultatet av just dessa 20 procent egentid, rapporterar 9to5 Mac.

Appen heter Uptime och är en app för att kolla på Youtube-videos tillsammans men på distans. Utöver att kolla tillsammans kan du kommentera videoklipp och ge reaktioner på innehållet. Du kan även dagligen få tips om dina kompisars favoritvideos.

Än så länge finns appen endast till #IOS och bara i amerikanska App Store. Den stöder dock ett stort antal språk, bland annat svenska så det går att anta att appen kommer till Sverige framöver.

Skulle du använda tjänsten om den fanns i Sverige?

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.