Dela favoritvideor med Uptime

Google har gjort en IOS-app för personer som vill kolla på Youtube-videos tillsammans men på distans.

#Google är kända för att låta sina medarbetare ägna 20 procent av arbetstiden åt egna projekt. Hittills har det resulterat i Gmail, Google Maps och Googles egen marknadsföringsplattform Adsense. Nu har Google lanserat en ny app som är resultatet av just dessa 20 procent egentid, rapporterar 9to5 Mac.

Appen heter Uptime och är en app för att kolla på Youtube-videos tillsammans men på distans. Utöver att kolla tillsammans kan du kommentera videoklipp och ge reaktioner på innehållet. Du kan även dagligen få tips om dina kompisars favoritvideos.

Än så länge finns appen endast till #IOS och bara i amerikanska App Store. Den stöder dock ett stort antal språk, bland annat svenska så det går att anta att appen kommer till Sverige framöver.

Skulle du använda tjänsten om den fanns i Sverige?

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.