Dela favoritvideor med Uptime

Google har gjort en IOS-app för personer som vill kolla på Youtube-videos tillsammans men på distans.

#Google är kända för att låta sina medarbetare ägna 20 procent av arbetstiden åt egna projekt. Hittills har det resulterat i Gmail, Google Maps och Googles egen marknadsföringsplattform Adsense. Nu har Google lanserat en ny app som är resultatet av just dessa 20 procent egentid, rapporterar 9to5 Mac.

Appen heter Uptime och är en app för att kolla på Youtube-videos tillsammans men på distans. Utöver att kolla tillsammans kan du kommentera videoklipp och ge reaktioner på innehållet. Du kan även dagligen få tips om dina kompisars favoritvideos.

Än så länge finns appen endast till #IOS och bara i amerikanska App Store. Den stöder dock ett stort antal språk, bland annat svenska så det går att anta att appen kommer till Sverige framöver.

Skulle du använda tjänsten om den fanns i Sverige?

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.