Ny app ska hjälpa rollspelare

Dungeons & Dragons är ett av världens mest populära rollspel, och nu släpps en app för att ersätta papper och penna vid spelandet.

Den amerikanska speltillverkaren Wizards of the Coast äger idag rättigheterna till det populära rollspelet Dungeons & Dragons, förkortat D&D. Spelet var ett av de tidigaste rollspelen, och utgavs första gången redan 1974.

Traditionellt har rollspelare använt penna och papper för att hålla koll på sina fiktiva karaktärer och annan viktig information. Nu har Wizards of the Coast tillkännagivit en app till D&D som ska modernisera spelandet. Appen heter D&D Beyond och ska vara en "digital verktygslåda" kompatibel med femte utgåvan av Dungeons & Dragons.

Appen innehåller funktioner för att skapa karaktärer och sedan hålla ordning på dem, inklusive statistik och färdigheter samt utrustning. I appen finns också regelverk och allt annat som annars hittas i tjocka böcker.

D&D Beyond släpps snart i betaversion, och intresserade kan redan nu anmäla intresse för att testa appen. Den skarpa versionen ska enligt planen släppas i sommar, men Wizards of the Coast lovar att mer information kommer snart.

Tips för rollspelsintresserade

Lyssna också på Geeks-podden #Fulkultur, där avsnitt 21 ägnas åt just rollspel.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.