Senaste ryktena kring Galaxy S8

Analytikern Ming-Chi Kuo ger sin prognos kring Samsungs kommande flaggskepp. Bland annat kommer mobilen i sju olika färger och har endast en kamera på baksidan.

Analytikern #Ming-Chi Kuo på KGI Securities brukar i vanliga fall sia kring Apples framtid och kommande produkter. Nyligen skickade Kuo ut sin regelbundna prognos men denna gång handlar inte prognosen så mycket om Apple, rapporterar 9to5 Google. Istället avhandlar Kuo till största delen rykten kring Samsungs kommande flaggskepp #Galaxy S8.

Den 29 mars kommer #Samsung presentera Galaxy S8. Förhandsuppgifterna kring mobilen har varit många och allt från bilder till videos och specifikationer har läckt. Ming-Chi Kuo stöder ryktet att Galaxy S8 kommer i två storlekar; en 5,8 tumsmodell med en batterikapacitet på 3 000 mAh och en 6,2 tumsmodell med en batterikapacitet på 3 500 mAh. Båda modellerna kommer att ha en OLED-skärm med så kallad WQHD Plus-upplösning (3 200 × 1 800 pixel).

Enheter som säljs i USA, Japan och Kina kommer att utrustas med processorn Snapdragon 835, medan modeller i Europa och resten av Asien kommer få Samsungs egendesignade Exynos 8895. Galaxy S8 kommer på de flesta marknader komma med 4 gigabyte primärminne, med undantag för Kina och Korea där mobilen kommer vara utrustad med ett 6 gigabyte primärminne enligt Kuo.

Ming-Chi Kuo menar också att det inte kommer finnas någon fysisk hemknapp, och att alla modellerna kommer vara försedda med kurvat glas på framsidan. Upptill på skärmen kommer det finnas en sensor för avståndsavläsning, en så kallad ALS (Ambient Light Sensor). Telefonen får också IR-LED-sensor och funktioner som ögonigenkänning och frontkamera. S8 består av ett glaschassi som kommer i sju olika färger enligt Kuo; guld, silver, ljus svart, mattsvart, blå, orkidé och rosa.

På telefonens baksida menar Kuo att det endast kommer finnas en kameralins, fingeravtrycksläsare, blixt och hjärtslagsmätare. Frontkameran är på 8 megapixel och bakkameran 12 megapixel. Galaxy S8 kommer även ha ett PC-läge när den placeras i en docka.

Kuo påstår att S8 kommer finnas till försäljning redan 21 april vilket går emot tidigare rykten som hävdar att flaggskeppet först kommer den 28 april. Kuo tror att Galaxy S8 kommer att skeppas i färre exemplar (40 - 45 miljoner) än fjolårets flaggskepp S7, som skeppades i 52 miljoner exemplar.

Kommentarer
5 svar

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.