Googles smarta jacka lanseras i höst

Under den pågående mässan SXSW har den av Google och Levi's samutvecklade smarta jeansjackan fått ett lanseringsdatum och en prislapp.

Som 99mac tidigare har rapporterat om samarbetar Google och Levi's för att lansera en smart jacka. Jackan består av konduktiva trådar invävda i jeanstyget och en löstagbar blåtandsmanschett som paras till en smart mobiltelefon. Användaren kan sedan via svepgester över tyget göra saker som att svara i telefon eller byta låt. Det kanske främsta försäljningsargumentet är att dessa gester kan utföras utan att utövaren behöver släppa uppsikten över trafiken.

Under den pågående mässan SXSW avslöjas att den smarta jackan lanseras i höst till en kostnad av 350 dollar (motsvarande cirka 3 500 kronor).

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
2 svar

Enligt källor bland telefonoperatörerna kan Apple presentera sina nästa Iphone-modeller vid ett event den 12 september.

Under ett live-event i New York presenterar nu Samsung den nya flaggskeppstelefonen Galaxy Note 8.

Samsungs smarta röstassistent Bixby har tidigare endast funnits i USA och Sydkorea, men nu rullas den ut till 200 länder inklusive Sverige.

Säkerhetskopieringstjänsten Crashplan för hemanvändare tas bort. Code42 lämnar konsumentmarknaden och satsar istället på företagsanvändare.

Under kvällens Samsung Unpacked-event är det mer eller mindre givet att Galaxy Note 8 kommer presenteras.

Nu är Adobes fototävlingen som löpt under sommaren avgjord och de bästa bidragen kan ses med hjälp av förstärkt verklighet i Kungsträdgården i Stockholm.