Airbar ger Macbook Air tryckskärm

Svenska Neonode erbjuder ett sätt att i efterhand lägga till stöd för multitouch till Macbook Air.

Stockholmsbaserade #Neonode har sedan sitt misslyckade försök som mobiltelefontillverkare utvecklat och licensierat ut sin teknologi inom optisk touch. En sådan tillämpning är den egenutvecklade Airbar som lägger touchfunktionalitet till bärbara Windowsdatorer. Under den pågående mässan SXSW har företaget presenterat en version av Airbar med stöd för multitouch som är kompatibel med Macbook Air och praktiskt taget redo för massproduktion.

Som namnet antyder utgörs produkten av en list som fästs magnetiskt under skärmen och ansluts via USB. Ett osynligt ljusfält projiceras över skärmen och när fingrarna (eller vad det nu må vara) bryter ljuset översätts rörelsen till olika gester.

Airbar till #Macbook Air är endast kompatibel med den större varianten på 13 tum. Lanseringen väntas äga rum i mitten av april, med ett lanseringspris på 99 dollar (motsvarande cirka 1 000 kronor).

Kommentarer
2 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?