Airbar ger Macbook Air tryckskärm

Svenska Neonode erbjuder ett sätt att i efterhand lägga till stöd för multitouch till Macbook Air.

Stockholmsbaserade #Neonode har sedan sitt misslyckade försök som mobiltelefontillverkare utvecklat och licensierat ut sin teknologi inom optisk touch. En sådan tillämpning är den egenutvecklade Airbar som lägger touchfunktionalitet till bärbara Windowsdatorer. Under den pågående mässan SXSW har företaget presenterat en version av Airbar med stöd för multitouch som är kompatibel med Macbook Air och praktiskt taget redo för massproduktion.

Som namnet antyder utgörs produkten av en list som fästs magnetiskt under skärmen och ansluts via USB. Ett osynligt ljusfält projiceras över skärmen och när fingrarna (eller vad det nu må vara) bryter ljuset översätts rörelsen till olika gester.

Airbar till #Macbook Air är endast kompatibel med den större varianten på 13 tum. Lanseringen väntas äga rum i mitten av april, med ett lanseringspris på 99 dollar (motsvarande cirka 1 000 kronor).

Kommentarer
2 svar

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.