Airbar ger Macbook Air tryckskärm

Svenska Neonode erbjuder ett sätt att i efterhand lägga till stöd för multitouch till Macbook Air.

Stockholmsbaserade #Neonode har sedan sitt misslyckade försök som mobiltelefontillverkare utvecklat och licensierat ut sin teknologi inom optisk touch. En sådan tillämpning är den egenutvecklade Airbar som lägger touchfunktionalitet till bärbara Windowsdatorer. Under den pågående mässan SXSW har företaget presenterat en version av Airbar med stöd för multitouch som är kompatibel med Macbook Air och praktiskt taget redo för massproduktion.

Som namnet antyder utgörs produkten av en list som fästs magnetiskt under skärmen och ansluts via USB. Ett osynligt ljusfält projiceras över skärmen och när fingrarna (eller vad det nu må vara) bryter ljuset översätts rörelsen till olika gester.

Airbar till #Macbook Air är endast kompatibel med den större varianten på 13 tum. Lanseringen väntas äga rum i mitten av april, med ett lanseringspris på 99 dollar (motsvarande cirka 1 000 kronor).

Kommentarer
2 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.