Airbar ger Macbook Air tryckskärm

Svenska Neonode erbjuder ett sätt att i efterhand lägga till stöd för multitouch till Macbook Air.

Stockholmsbaserade #Neonode har sedan sitt misslyckade försök som mobiltelefontillverkare utvecklat och licensierat ut sin teknologi inom optisk touch. En sådan tillämpning är den egenutvecklade Airbar som lägger touchfunktionalitet till bärbara Windowsdatorer. Under den pågående mässan SXSW har företaget presenterat en version av Airbar med stöd för multitouch som är kompatibel med Macbook Air och praktiskt taget redo för massproduktion.

Som namnet antyder utgörs produkten av en list som fästs magnetiskt under skärmen och ansluts via USB. Ett osynligt ljusfält projiceras över skärmen och när fingrarna (eller vad det nu må vara) bryter ljuset översätts rörelsen till olika gester.

Airbar till #Macbook Air är endast kompatibel med den större varianten på 13 tum. Lanseringen väntas äga rum i mitten av april, med ett lanseringspris på 99 dollar (motsvarande cirka 1 000 kronor).

Kommentarer
2 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.