Plex Cloud erbjuder film och TV från molnet

Plex lanserar sin molntjänst i skarp version, som gör det möjligt att köra mediaservern från molnlagringar såsom Dropbox och Google Drive.

Medialösningen #Plex lanserade förra hösten molntjänsten Plex Cloud som en betaversion för vissa användare. Nu lanseras den i skarp version, och erbjuder bland annat stöd för Dropbox, Google Drive och Microsoft Onedrive.

Plex Cloud är en del av prenumerationstjänsten Plex Pass, och gör det alltså möjligt att köra en Plex Media Server från molnet. Därmed behövs inte en särskild dator agera mediaserver. Ett Plex Pass kostar 4,99 euro per månad eller cirka 50 kronor. En livstidsprenumeration går loss på 1 150 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
17 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.