Plex Cloud erbjuder film och TV från molnet

Plex lanserar sin molntjänst i skarp version, som gör det möjligt att köra mediaservern från molnlagringar såsom Dropbox och Google Drive.

Medialösningen #Plex lanserade förra hösten molntjänsten Plex Cloud som en betaversion för vissa användare. Nu lanseras den i skarp version, och erbjuder bland annat stöd för Dropbox, Google Drive och Microsoft Onedrive.

Plex Cloud är en del av prenumerationstjänsten Plex Pass, och gör det alltså möjligt att köra en Plex Media Server från molnet. Därmed behövs inte en särskild dator agera mediaserver. Ett Plex Pass kostar 4,99 euro per månad eller cirka 50 kronor. En livstidsprenumeration går loss på 1 150 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
17 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.