Plex Cloud erbjuder film och TV från molnet

Plex lanserar sin molntjänst i skarp version, som gör det möjligt att köra mediaservern från molnlagringar såsom Dropbox och Google Drive.

Medialösningen #Plex lanserade förra hösten molntjänsten Plex Cloud som en betaversion för vissa användare. Nu lanseras den i skarp version, och erbjuder bland annat stöd för Dropbox, Google Drive och Microsoft Onedrive.

Plex Cloud är en del av prenumerationstjänsten Plex Pass, och gör det alltså möjligt att köra en Plex Media Server från molnet. Därmed behövs inte en särskild dator agera mediaserver. Ett Plex Pass kostar 4,99 euro per månad eller cirka 50 kronor. En livstidsprenumeration går loss på 1 150 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
17 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.