Outlook för Mac får kalenderstöd för Google-konton

Det har tidigare inte varit möjligt att integrera Google-kalendrar med kalenderdelen i Outlook för Mac, något som nu är på gång.

Det har sedan tidigare varit möjligt att lägga till Gmail-konton i Mac-versionen av #Microsofts e-postklient #Outlook. Detta har dock endast fungerat tillsammans med just e-post, den som använder Googles kalendertjänst har snällt fått använda Apples egna kalenderapplikation eller ha öppna #Google Calender-flikar i webbläsaren.

Nu är detta på gång att ändras. Den som är medlem i Microsofts snabba uppdateringsprogram för #Office-sviten börjar nu få uppdateringar där tillägg av Google-konton fungerar lite annorlunda. Till skillnad från tidigare öppnas en Google-verifiering upp när du ska lägga till dessa konton och när kontot är tillagt har du tillgång till betydligt färre konfigurationsalternativ än tidigare, då Gmail-konton hade lika många konfigurationsalternativ som övriga konton.

I och med att processen är ny behöver du lägga till dina befintliga konton igen och sedan ta bort de Google-konton som lagts till före uppdateringen blev tillgänglig. Väl tillagda kan du sortera igenom dina Google-kalendrar precis som med övriga kalenderkonton, och du kan välja att visa och dölja olika kalendrar inom kontot.

Goda nyheter för den som vill använda Outlook för Mac på både datorn och de mobila enheterna. Exakt när uppdateringen blir allmänt tillgänglig även för de som inte ingår i den snabba uppdateringsgruppen är inte känt just nu, men uppdateringen bör inte ligga allt för långt in i framtiden.

Kommentarer
13 svar

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.