Outlook för Mac får kalenderstöd för Google-konton

Det har tidigare inte varit möjligt att integrera Google-kalendrar med kalenderdelen i Outlook för Mac, något som nu är på gång.

Det har sedan tidigare varit möjligt att lägga till Gmail-konton i Mac-versionen av #Microsofts e-postklient #Outlook. Detta har dock endast fungerat tillsammans med just e-post, den som använder Googles kalendertjänst har snällt fått använda Apples egna kalenderapplikation eller ha öppna #Google Calender-flikar i webbläsaren.

Nu är detta på gång att ändras. Den som är medlem i Microsofts snabba uppdateringsprogram för #Office-sviten börjar nu få uppdateringar där tillägg av Google-konton fungerar lite annorlunda. Till skillnad från tidigare öppnas en Google-verifiering upp när du ska lägga till dessa konton och när kontot är tillagt har du tillgång till betydligt färre konfigurationsalternativ än tidigare, då Gmail-konton hade lika många konfigurationsalternativ som övriga konton.

I och med att processen är ny behöver du lägga till dina befintliga konton igen och sedan ta bort de Google-konton som lagts till före uppdateringen blev tillgänglig. Väl tillagda kan du sortera igenom dina Google-kalendrar precis som med övriga kalenderkonton, och du kan välja att visa och dölja olika kalendrar inom kontot.

Goda nyheter för den som vill använda Outlook för Mac på både datorn och de mobila enheterna. Exakt när uppdateringen blir allmänt tillgänglig även för de som inte ingår i den snabba uppdateringsgruppen är inte känt just nu, men uppdateringen bör inte ligga allt för långt in i framtiden.

Kommentarer
13 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.