Outlook för Mac får kalenderstöd för Google-konton

Det har tidigare inte varit möjligt att integrera Google-kalendrar med kalenderdelen i Outlook för Mac, något som nu är på gång.

Det har sedan tidigare varit möjligt att lägga till Gmail-konton i Mac-versionen av #Microsofts e-postklient #Outlook. Detta har dock endast fungerat tillsammans med just e-post, den som använder Googles kalendertjänst har snällt fått använda Apples egna kalenderapplikation eller ha öppna #Google Calender-flikar i webbläsaren.

Nu är detta på gång att ändras. Den som är medlem i Microsofts snabba uppdateringsprogram för #Office-sviten börjar nu få uppdateringar där tillägg av Google-konton fungerar lite annorlunda. Till skillnad från tidigare öppnas en Google-verifiering upp när du ska lägga till dessa konton och när kontot är tillagt har du tillgång till betydligt färre konfigurationsalternativ än tidigare, då Gmail-konton hade lika många konfigurationsalternativ som övriga konton.

I och med att processen är ny behöver du lägga till dina befintliga konton igen och sedan ta bort de Google-konton som lagts till före uppdateringen blev tillgänglig. Väl tillagda kan du sortera igenom dina Google-kalendrar precis som med övriga kalenderkonton, och du kan välja att visa och dölja olika kalendrar inom kontot.

Goda nyheter för den som vill använda Outlook för Mac på både datorn och de mobila enheterna. Exakt när uppdateringen blir allmänt tillgänglig även för de som inte ingår i den snabba uppdateringsgruppen är inte känt just nu, men uppdateringen bör inte ligga allt för långt in i framtiden.

Kommentarer
13 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.