Skriv ut ditt eget hus på en dag

Ett företag i San Francisco kan på 24 timmar bygga ett litet hus på 37 kvadratmeter med hjälp av en 3D-skrivare.

Kanske kan 3D-skrivare vara en lösning på bostadsbristen? Ett nystartat företag i San Francisco har nämligen använt sig av metoden för att från grunden skriva ut ett litet bostadshus på 37 kvadratmeter. Alltsammans tog 24 timmar, och det som behövde kompletteras manuellt var fönsterrutor, isolering och målarfärg.

Apis Cor som företaget heter skrev ut sitt första hus i en rysk stad, och har dokumenterat uppförandet i en video. Just det här huset är runt, men framtida kunder ska kunna välja vilken form de vill. Enligt företaget kostade huset drygt 10 000 dollar att uppföra, vilket motsvarar 90 000 kronor. Det inkluderar dock inte själva marken huset byggs på, eller inredning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!