Skriv ut ditt eget hus på en dag

Ett företag i San Francisco kan på 24 timmar bygga ett litet hus på 37 kvadratmeter med hjälp av en 3D-skrivare.

Kanske kan 3D-skrivare vara en lösning på bostadsbristen? Ett nystartat företag i San Francisco har nämligen använt sig av metoden för att från grunden skriva ut ett litet bostadshus på 37 kvadratmeter. Alltsammans tog 24 timmar, och det som behövde kompletteras manuellt var fönsterrutor, isolering och målarfärg.

Apis Cor som företaget heter skrev ut sitt första hus i en rysk stad, och har dokumenterat uppförandet i en video. Just det här huset är runt, men framtida kunder ska kunna välja vilken form de vill. Enligt företaget kostade huset drygt 10 000 dollar att uppföra, vilket motsvarar 90 000 kronor. Det inkluderar dock inte själva marken huset byggs på, eller inredning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.