Skriv ut ditt eget hus på en dag

Ett företag i San Francisco kan på 24 timmar bygga ett litet hus på 37 kvadratmeter med hjälp av en 3D-skrivare.

Kanske kan 3D-skrivare vara en lösning på bostadsbristen? Ett nystartat företag i San Francisco har nämligen använt sig av metoden för att från grunden skriva ut ett litet bostadshus på 37 kvadratmeter. Alltsammans tog 24 timmar, och det som behövde kompletteras manuellt var fönsterrutor, isolering och målarfärg.

Apis Cor som företaget heter skrev ut sitt första hus i en rysk stad, och har dokumenterat uppförandet i en video. Just det här huset är runt, men framtida kunder ska kunna välja vilken form de vill. Enligt företaget kostade huset drygt 10 000 dollar att uppföra, vilket motsvarar 90 000 kronor. Det inkluderar dock inte själva marken huset byggs på, eller inredning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.