Skriv ut ditt eget hus på en dag

Ett företag i San Francisco kan på 24 timmar bygga ett litet hus på 37 kvadratmeter med hjälp av en 3D-skrivare.

Kanske kan 3D-skrivare vara en lösning på bostadsbristen? Ett nystartat företag i San Francisco har nämligen använt sig av metoden för att från grunden skriva ut ett litet bostadshus på 37 kvadratmeter. Alltsammans tog 24 timmar, och det som behövde kompletteras manuellt var fönsterrutor, isolering och målarfärg.

Apis Cor som företaget heter skrev ut sitt första hus i en rysk stad, och har dokumenterat uppförandet i en video. Just det här huset är runt, men framtida kunder ska kunna välja vilken form de vill. Enligt företaget kostade huset drygt 10 000 dollar att uppföra, vilket motsvarar 90 000 kronor. Det inkluderar dock inte själva marken huset byggs på, eller inredning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.