Nintendo Switch tidig succé

Nintendo Switch är den snabbast säljande konsolen i företagets historia, och Zelda det mest populära lanseringsspelet.

I fredags förra veckan släppte #Nintendo sin nya spelkonsol Switch, efterlängtad av många. Efter floppen med Wii U är pressen stor på Nintendo att leverera, och om de första dagarnas försäljning är något mått på framgång ser Switch ut att bli en succé.

Efter helgen är Switch Nintendos snabbast säljande spelkonsol någonsin i Amerika, enligt Nick Wingfield på New York Times. Wingfield delar med sig av informationen på Twitter, och hänvisar till en intervju med Nintendos amerikanske chef Reggie Fils-Aime.

Även storspelet The Legend of Zelda: Breath of the Wild är populärt, och är det bäst säljande Nintendo-spelet som lanseras fristående jämte en konsol. Spel som skickats med tillsammans med konsolen räknas inte. Breath of the Wild petar därmed ner Super Mario 64 från 1996.

Den tidigare rekordhållaren när det gäller inledande försäljning är spelkonsolen Wii som lanserades 2006. Framgången med Switch är desto mer imponerande med tanke på att den börjar säljas i mars, snarare än inför julhandeln som Wii gjorde. Totalt sålde dock Wii i över 100 miljoner exemplar, och det är alltför tidigt för att avgöra om Switch är framgången som Nintendo behöver. Men den nya spelmaskinen har fått en riktigt bra start.

Kommentarer
22 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.