Nintendo Switch tidig succé

Nintendo Switch är den snabbast säljande konsolen i företagets historia, och Zelda det mest populära lanseringsspelet.

I fredags förra veckan släppte #Nintendo sin nya spelkonsol Switch, efterlängtad av många. Efter floppen med Wii U är pressen stor på Nintendo att leverera, och om de första dagarnas försäljning är något mått på framgång ser Switch ut att bli en succé.

Efter helgen är Switch Nintendos snabbast säljande spelkonsol någonsin i Amerika, enligt Nick Wingfield på New York Times. Wingfield delar med sig av informationen på Twitter, och hänvisar till en intervju med Nintendos amerikanske chef Reggie Fils-Aime.

Även storspelet The Legend of Zelda: Breath of the Wild är populärt, och är det bäst säljande Nintendo-spelet som lanseras fristående jämte en konsol. Spel som skickats med tillsammans med konsolen räknas inte. Breath of the Wild petar därmed ner Super Mario 64 från 1996.

Den tidigare rekordhållaren när det gäller inledande försäljning är spelkonsolen Wii som lanserades 2006. Framgången med Switch är desto mer imponerande med tanke på att den börjar säljas i mars, snarare än inför julhandeln som Wii gjorde. Totalt sålde dock Wii i över 100 miljoner exemplar, och det är alltför tidigt för att avgöra om Switch är framgången som Nintendo behöver. Men den nya spelmaskinen har fått en riktigt bra start.

Kommentarer
22 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.