Nintendo Switch tidig succé

Nintendo Switch är den snabbast säljande konsolen i företagets historia, och Zelda det mest populära lanseringsspelet.

I fredags förra veckan släppte #Nintendo sin nya spelkonsol Switch, efterlängtad av många. Efter floppen med Wii U är pressen stor på Nintendo att leverera, och om de första dagarnas försäljning är något mått på framgång ser Switch ut att bli en succé.

Efter helgen är Switch Nintendos snabbast säljande spelkonsol någonsin i Amerika, enligt Nick Wingfield på New York Times. Wingfield delar med sig av informationen på Twitter, och hänvisar till en intervju med Nintendos amerikanske chef Reggie Fils-Aime.

Även storspelet The Legend of Zelda: Breath of the Wild är populärt, och är det bäst säljande Nintendo-spelet som lanseras fristående jämte en konsol. Spel som skickats med tillsammans med konsolen räknas inte. Breath of the Wild petar därmed ner Super Mario 64 från 1996.

Den tidigare rekordhållaren när det gäller inledande försäljning är spelkonsolen Wii som lanserades 2006. Framgången med Switch är desto mer imponerande med tanke på att den börjar säljas i mars, snarare än inför julhandeln som Wii gjorde. Totalt sålde dock Wii i över 100 miljoner exemplar, och det är alltför tidigt för att avgöra om Switch är framgången som Nintendo behöver. Men den nya spelmaskinen har fått en riktigt bra start.

Kommentarer
22 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!