Nintendo Switch tidig succé

Nintendo Switch är den snabbast säljande konsolen i företagets historia, och Zelda det mest populära lanseringsspelet.

I fredags förra veckan släppte #Nintendo sin nya spelkonsol Switch, efterlängtad av många. Efter floppen med Wii U är pressen stor på Nintendo att leverera, och om de första dagarnas försäljning är något mått på framgång ser Switch ut att bli en succé.

Efter helgen är Switch Nintendos snabbast säljande spelkonsol någonsin i Amerika, enligt Nick Wingfield på New York Times. Wingfield delar med sig av informationen på Twitter, och hänvisar till en intervju med Nintendos amerikanske chef Reggie Fils-Aime.

Även storspelet The Legend of Zelda: Breath of the Wild är populärt, och är det bäst säljande Nintendo-spelet som lanseras fristående jämte en konsol. Spel som skickats med tillsammans med konsolen räknas inte. Breath of the Wild petar därmed ner Super Mario 64 från 1996.

Den tidigare rekordhållaren när det gäller inledande försäljning är spelkonsolen Wii som lanserades 2006. Framgången med Switch är desto mer imponerande med tanke på att den börjar säljas i mars, snarare än inför julhandeln som Wii gjorde. Totalt sålde dock Wii i över 100 miljoner exemplar, och det är alltför tidigt för att avgöra om Switch är framgången som Nintendo behöver. Men den nya spelmaskinen har fått en riktigt bra start.

Kommentarer
22 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.