Sonos släpper ny TV-högtalare

Sonos Playbase tar designinspiration från högtalaren Play:5, och vill erbjuda bra ljud både för hemmabion och för musiken.

#Sonos kompletterar utbudet av högtalare för hemmet med den nya produkten Playbase. Precis som den befintliga Playbar är detta en högtalare särskilt tänkt för hemmabioupplevelsen. Till skillnad från sitt äldre syskon är Playbase dock anpassad för TV-apparater som står på en bänk eller andra möbler, snarare än monterats på väggen.

Playbase placeras under TV:n, och är endast 58 millimeter hög, men rymmer ändå tio olika högtalarelement inklusive sex mellanregister, tre diskanthögtalare och en inbyggd subwoofer. Högtalaren ansluts till TV:n med en optisk kabel, och den samverkar givetvis med övriga Sonos-högtalare i hemmet.

Designmässigt talar Playbase samma formspråk som den nya versionen av högtalaren Play:5 som kom för lite mer än ett år sedan. Precis som hos den ligger fokus på rena linjer och släta ytor. På fronten har hela 43 000 hål borrats för att inte hindra ljudet. Högtalaren går också att skaffa i de klassiska Sonos-färgerna svart eller vitt, och priset ligger på 7 499 kronor. Tillgänglig blir den från april.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.