Sonos släpper ny TV-högtalare

Sonos Playbase tar designinspiration från högtalaren Play:5, och vill erbjuda bra ljud både för hemmabion och för musiken.

#Sonos kompletterar utbudet av högtalare för hemmet med den nya produkten Playbase. Precis som den befintliga Playbar är detta en högtalare särskilt tänkt för hemmabioupplevelsen. Till skillnad från sitt äldre syskon är Playbase dock anpassad för TV-apparater som står på en bänk eller andra möbler, snarare än monterats på väggen.

Playbase placeras under TV:n, och är endast 58 millimeter hög, men rymmer ändå tio olika högtalarelement inklusive sex mellanregister, tre diskanthögtalare och en inbyggd subwoofer. Högtalaren ansluts till TV:n med en optisk kabel, och den samverkar givetvis med övriga Sonos-högtalare i hemmet.

Designmässigt talar Playbase samma formspråk som den nya versionen av högtalaren Play:5 som kom för lite mer än ett år sedan. Precis som hos den ligger fokus på rena linjer och släta ytor. På fronten har hela 43 000 hål borrats för att inte hindra ljudet. Högtalaren går också att skaffa i de klassiska Sonos-färgerna svart eller vitt, och priset ligger på 7 499 kronor. Tillgänglig blir den från april.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!