Sonos släpper ny TV-högtalare

Sonos Playbase tar designinspiration från högtalaren Play:5, och vill erbjuda bra ljud både för hemmabion och för musiken.

#Sonos kompletterar utbudet av högtalare för hemmet med den nya produkten Playbase. Precis som den befintliga Playbar är detta en högtalare särskilt tänkt för hemmabioupplevelsen. Till skillnad från sitt äldre syskon är Playbase dock anpassad för TV-apparater som står på en bänk eller andra möbler, snarare än monterats på väggen.

Playbase placeras under TV:n, och är endast 58 millimeter hög, men rymmer ändå tio olika högtalarelement inklusive sex mellanregister, tre diskanthögtalare och en inbyggd subwoofer. Högtalaren ansluts till TV:n med en optisk kabel, och den samverkar givetvis med övriga Sonos-högtalare i hemmet.

Designmässigt talar Playbase samma formspråk som den nya versionen av högtalaren Play:5 som kom för lite mer än ett år sedan. Precis som hos den ligger fokus på rena linjer och släta ytor. På fronten har hela 43 000 hål borrats för att inte hindra ljudet. Högtalaren går också att skaffa i de klassiska Sonos-färgerna svart eller vitt, och priset ligger på 7 499 kronor. Tillgänglig blir den från april.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.