Sonos släpper ny TV-högtalare

Sonos Playbase tar designinspiration från högtalaren Play:5, och vill erbjuda bra ljud både för hemmabion och för musiken.

#Sonos kompletterar utbudet av högtalare för hemmet med den nya produkten Playbase. Precis som den befintliga Playbar är detta en högtalare särskilt tänkt för hemmabioupplevelsen. Till skillnad från sitt äldre syskon är Playbase dock anpassad för TV-apparater som står på en bänk eller andra möbler, snarare än monterats på väggen.

Playbase placeras under TV:n, och är endast 58 millimeter hög, men rymmer ändå tio olika högtalarelement inklusive sex mellanregister, tre diskanthögtalare och en inbyggd subwoofer. Högtalaren ansluts till TV:n med en optisk kabel, och den samverkar givetvis med övriga Sonos-högtalare i hemmet.

Designmässigt talar Playbase samma formspråk som den nya versionen av högtalaren Play:5 som kom för lite mer än ett år sedan. Precis som hos den ligger fokus på rena linjer och släta ytor. På fronten har hela 43 000 hål borrats för att inte hindra ljudet. Högtalaren går också att skaffa i de klassiska Sonos-färgerna svart eller vitt, och priset ligger på 7 499 kronor. Tillgänglig blir den från april.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.