Fitbit Alta får pulsmätare i ny version

Det nätta träningsarmbandet från Fitbit släpps i en ny version med utökad funktionalitet.

#Fitbit, den marknadsledande tillverkaren för träningsarmband, har utannonserat en uppdaterad version av den nätta modellen Alta. Som namnet antyder innehåller Alta HR en pulsmätare, vilket troligen har varit den mest efterfrågade funktionaliteten för modellen.

Ägare av Alta HR, Blaze eller Charge 2 får via en mjukvaruuppdatering även möjligheten att analysera sömnvanor med Sleep Stages. Genom att kombinera rörelse- och pulsmätning ska programvaran kunna ge data om andelen ytlig sömn, djupsömn och så kallad REM-sömn. Om träningsarmbandet märker att du sover bättre efter ett joggingpass på kvällen, kommer den även att uppmärksamma detta via funktionen Sleep Insights. Förutsättningen är alltså att armbandet sitter på handleden dygnet runt.

Alta HR släpps i början av april till en kostnad av 1 499 kronor inklusive frakt. Mjukvaruuppdateringen lanseras i slutet av mars.

Skriven av Carl Halldin

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!