Fitbit Alta får pulsmätare i ny version

Det nätta träningsarmbandet från Fitbit släpps i en ny version med utökad funktionalitet.

#Fitbit, den marknadsledande tillverkaren för träningsarmband, har utannonserat en uppdaterad version av den nätta modellen Alta. Som namnet antyder innehåller Alta HR en pulsmätare, vilket troligen har varit den mest efterfrågade funktionaliteten för modellen.

Ägare av Alta HR, Blaze eller Charge 2 får via en mjukvaruuppdatering även möjligheten att analysera sömnvanor med Sleep Stages. Genom att kombinera rörelse- och pulsmätning ska programvaran kunna ge data om andelen ytlig sömn, djupsömn och så kallad REM-sömn. Om träningsarmbandet märker att du sover bättre efter ett joggingpass på kvällen, kommer den även att uppmärksamma detta via funktionen Sleep Insights. Förutsättningen är alltså att armbandet sitter på handleden dygnet runt.

Alta HR släpps i början av april till en kostnad av 1 499 kronor inklusive frakt. Mjukvaruuppdateringen lanseras i slutet av mars.

Skriven av Carl Halldin

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.