Fitbit Alta får pulsmätare i ny version

Det nätta träningsarmbandet från Fitbit släpps i en ny version med utökad funktionalitet.

#Fitbit, den marknadsledande tillverkaren för träningsarmband, har utannonserat en uppdaterad version av den nätta modellen Alta. Som namnet antyder innehåller Alta HR en pulsmätare, vilket troligen har varit den mest efterfrågade funktionaliteten för modellen.

Ägare av Alta HR, Blaze eller Charge 2 får via en mjukvaruuppdatering även möjligheten att analysera sömnvanor med Sleep Stages. Genom att kombinera rörelse- och pulsmätning ska programvaran kunna ge data om andelen ytlig sömn, djupsömn och så kallad REM-sömn. Om träningsarmbandet märker att du sover bättre efter ett joggingpass på kvällen, kommer den även att uppmärksamma detta via funktionen Sleep Insights. Förutsättningen är alltså att armbandet sitter på handleden dygnet runt.

Alta HR släpps i början av april till en kostnad av 1 499 kronor inklusive frakt. Mjukvaruuppdateringen lanseras i slutet av mars.

Skriven av Carl Halldin

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.