Fitbit Alta får pulsmätare i ny version

Det nätta träningsarmbandet från Fitbit släpps i en ny version med utökad funktionalitet.

#Fitbit, den marknadsledande tillverkaren för träningsarmband, har utannonserat en uppdaterad version av den nätta modellen Alta. Som namnet antyder innehåller Alta HR en pulsmätare, vilket troligen har varit den mest efterfrågade funktionaliteten för modellen.

Ägare av Alta HR, Blaze eller Charge 2 får via en mjukvaruuppdatering även möjligheten att analysera sömnvanor med Sleep Stages. Genom att kombinera rörelse- och pulsmätning ska programvaran kunna ge data om andelen ytlig sömn, djupsömn och så kallad REM-sömn. Om träningsarmbandet märker att du sover bättre efter ett joggingpass på kvällen, kommer den även att uppmärksamma detta via funktionen Sleep Insights. Förutsättningen är alltså att armbandet sitter på handleden dygnet runt.

Alta HR släpps i början av april till en kostnad av 1 499 kronor inklusive frakt. Mjukvaruuppdateringen lanseras i slutet av mars.

Skriven av Carl Halldin

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.