Säkerhetshål funnet i nätverksdiskar från Western Digital

Nätverksanslutna diskar från Western Digital är känsliga för en attack som kan ge obehöriga tillgång till disken.

Western Digital är en av de största tillverkarna av hårddiskar, och satsar bland annat på sin serie nätverksanslutna diskar under märket My Cloud.

Nu har dock ett säkerhetshål funnits i My Cloud-diskarna, rapporterar Exploitee. Hålet gör det möjligt för obehöriga att kringgå inloggningen för att köra egna kommandon på diskarna, samt ladda upp egna filer. Problemen beror i många fall på dåligt implementerade skript i mjukvaran.

Genom en uppdatering har Western Digital åtgärdat en av bristerna, men tyvärr introducerades samtidigt en ny. Enligt Exploitee publiceras bristerna för att få företagets uppmärksamhet, då de annars inte tar sina säkerhetsproblem på allvar. Western Digital har inte kommenterat upptäckten.

Kommentarer
1 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.