Säkerhetshål funnet i nätverksdiskar från Western Digital

Nätverksanslutna diskar från Western Digital är känsliga för en attack som kan ge obehöriga tillgång till disken.

Western Digital är en av de största tillverkarna av hårddiskar, och satsar bland annat på sin serie nätverksanslutna diskar under märket My Cloud.

Nu har dock ett säkerhetshål funnits i My Cloud-diskarna, rapporterar Exploitee. Hålet gör det möjligt för obehöriga att kringgå inloggningen för att köra egna kommandon på diskarna, samt ladda upp egna filer. Problemen beror i många fall på dåligt implementerade skript i mjukvaran.

Genom en uppdatering har Western Digital åtgärdat en av bristerna, men tyvärr introducerades samtidigt en ny. Enligt Exploitee publiceras bristerna för att få företagets uppmärksamhet, då de annars inte tar sina säkerhetsproblem på allvar. Western Digital har inte kommenterat upptäckten.

Kommentarer
1 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.