Säkerhetshål funnet i nätverksdiskar från Western Digital

Nätverksanslutna diskar från Western Digital är känsliga för en attack som kan ge obehöriga tillgång till disken.

Western Digital är en av de största tillverkarna av hårddiskar, och satsar bland annat på sin serie nätverksanslutna diskar under märket My Cloud.

Nu har dock ett säkerhetshål funnits i My Cloud-diskarna, rapporterar Exploitee. Hålet gör det möjligt för obehöriga att kringgå inloggningen för att köra egna kommandon på diskarna, samt ladda upp egna filer. Problemen beror i många fall på dåligt implementerade skript i mjukvaran.

Genom en uppdatering har Western Digital åtgärdat en av bristerna, men tyvärr introducerades samtidigt en ny. Enligt Exploitee publiceras bristerna för att få företagets uppmärksamhet, då de annars inte tar sina säkerhetsproblem på allvar. Western Digital har inte kommenterat upptäckten.

Kommentarer
1 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!