Säkerhetshål funnet i nätverksdiskar från Western Digital

Nätverksanslutna diskar från Western Digital är känsliga för en attack som kan ge obehöriga tillgång till disken.

Western Digital är en av de största tillverkarna av hårddiskar, och satsar bland annat på sin serie nätverksanslutna diskar under märket My Cloud.

Nu har dock ett säkerhetshål funnits i My Cloud-diskarna, rapporterar Exploitee. Hålet gör det möjligt för obehöriga att kringgå inloggningen för att köra egna kommandon på diskarna, samt ladda upp egna filer. Problemen beror i många fall på dåligt implementerade skript i mjukvaran.

Genom en uppdatering har Western Digital åtgärdat en av bristerna, men tyvärr introducerades samtidigt en ny. Enligt Exploitee publiceras bristerna för att få företagets uppmärksamhet, då de annars inte tar sina säkerhetsproblem på allvar. Western Digital har inte kommenterat upptäckten.

Kommentarer
1 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.