Fler rykten om storleken på nästa Iphone

Fler uppgifter pekar nu mot att nästa Iphone kommer att lanseras i tre storlekar, med en OLED-variant på 5,8 tum.

Enligt ett flertal tidigare rykten kommer #Apple detta år att införa en Iphone-modell med OLED-skärm. Meningarna har dock gått isär gällande hur stor en sådan mobil kommer att bli. Nu har Nikkei Asian Review publicerat uppgifter att det blir en 5,8-tumsskärm. Därutöver släpps två LCD-modeller med bildskärmar på 4,7 och 5,5 tum vilket är samma storlek som dagens Iphone 7 och 7 Plus.

Nikkei har tidigare uppgett att de nya telefonerna kommer i de vanliga storlekarna samt en ny modell på 5 tum, men ändrar nu alltså sin prognos. Dessa uppgifter härör troligtvis från analytikern Ming-Chi Kuo som uppgett att den användbara skärmytan blir 5,15 tum trots att hela skärmen blir 5,8. Resten av utrymmet kommer att användas till en rad virtuella knappar på skärmens nederdel.

Förutsatt att detta stämmer återstår det att se hur Apple själva kommer att beskriva storleken på den nya Iphone-skärmen. Beroende på hur de räknar kan den beskrivas som 5,1 tum, 5,2 tum eller 5,8 tum.

De flesta förhandsprognoser verkar numera dock eniga att det blir en trio nya telefoner i år. Två direkta uppföljare till Iphone 7 och Iphone 7 Plus, samt en helt ny modell med OLED-skärm och med borttagen hemknapp. Vad gäller de två LCD-modellerna skulle de kunna kallas #Iphone 8, eller Iphone 7S och 7S Plus. Den nya OLED-modellen har förutom Iphone 8 också kallats Iphone Pro eller Iphone X. Enligt rykten blir denna modell också dyrare, och kan kosta upp mot 1 000 dollar eller cirka 9 000 kronor exklusive moms.

Kommentarer
7 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.