Apple Watch växer på marknaden

Apples smarta klocka kniper marknadsandelar från bland annat Fitbit, samtidigt som marknaden för kroppsburen teknik har vuxit ordentligt.

#Apple Watch släpptes i sin ursprungliga version för snart två år sedan. Med diverse hälso- och träningsfunktioner samt en tät integrering med Iphone gjorde den smarta klockan snabbt succé och följdes upp av en ny utgåva med bättre hårdvara i höstas. #Apple har också hunnit med två större uppdateringar av operativsystemet Watch OS.

Analysföretaget IDC uppger nu att leveranserna av Apple Watch ökade under det fjärde kvartalet 2016. Uppskattningsvis såldes 4,6 miljoner enheter jämfört med 4,1 miljoner enheter motsvarande kvartal 2015. Detta på bekostnad av marknadsledande Fitbit, vars leveranser minskade från 8,4 miljoner till 6,5 miljoner enheter. Den totala marknaden för kroppsburen teknik beräknas också ha ökat med 16,9 procent.

För att förklara framgångarna pekar IDC på prissänkningen av instegsmodellen av Apples smarta klocka, samt att den nya modellen fått inbyggd GPS och ett nytt användargränssnitt med #Watch OS 3. Totalt sett uppskattar IDC att Apple hamnar på en tredjeplats sett till marknadsandelar, efter Xiaomi och Fitbit.

Värt att poängtera är att siffrorna från IDC endast är uppskattningar, då Apple inte avslöjar några exakta försäljningssiffror. Apples VD Tim Cook har dock sedan tidigare uttalat sig positivt om försäljningssiffrorna för Apple Watch.

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?