Apple Watch växer på marknaden

Apples smarta klocka kniper marknadsandelar från bland annat Fitbit, samtidigt som marknaden för kroppsburen teknik har vuxit ordentligt.

#Apple Watch släpptes i sin ursprungliga version för snart två år sedan. Med diverse hälso- och träningsfunktioner samt en tät integrering med Iphone gjorde den smarta klockan snabbt succé och följdes upp av en ny utgåva med bättre hårdvara i höstas. #Apple har också hunnit med två större uppdateringar av operativsystemet Watch OS.

Analysföretaget IDC uppger nu att leveranserna av Apple Watch ökade under det fjärde kvartalet 2016. Uppskattningsvis såldes 4,6 miljoner enheter jämfört med 4,1 miljoner enheter motsvarande kvartal 2015. Detta på bekostnad av marknadsledande Fitbit, vars leveranser minskade från 8,4 miljoner till 6,5 miljoner enheter. Den totala marknaden för kroppsburen teknik beräknas också ha ökat med 16,9 procent.

För att förklara framgångarna pekar IDC på prissänkningen av instegsmodellen av Apples smarta klocka, samt att den nya modellen fått inbyggd GPS och ett nytt användargränssnitt med #Watch OS 3. Totalt sett uppskattar IDC att Apple hamnar på en tredjeplats sett till marknadsandelar, efter Xiaomi och Fitbit.

Värt att poängtera är att siffrorna från IDC endast är uppskattningar, då Apple inte avslöjar några exakta försäljningssiffror. Apples VD Tim Cook har dock sedan tidigare uttalat sig positivt om försäljningssiffrorna för Apple Watch.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.