Spotify når 50 miljoner betalande

Musiktjänsten Spotify har nu 50 miljoner betalande användare, en ordentlig ökning från 40 miljoner i september förra året.

I den hårda konkurrensen mellan strömmande musiktjänster har både #Spotify och Apple Music vuxit snabbt det senaste året. I december uppgav Apple att deras tjänst nått 20 miljoner användare, och nu bekräftar Spotify att milstolpen 50 miljoner betalande användare nåtts.

Det är en markant ökning från september förra året, när siffran 40 miljoner betalande rapporterades. Tidigare i veckan rapporterade 99mac också uppgifter om att Spotify planerar att lansera ett hifi-abonnemang med musik i lossless-kvalitet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.