Stjärnanalytiker: Ingen USB Type-C till Iphone

Nästa Iphone behåller Lightning-anslutningen, men får stöd för snabbare laddning tack vare modernare USB-protokoll enligt nya uppgifter.

Enligt ett rykte från förra veckan planerar Apple att byta Lightning-anslutningen i #Iphone till standarden #USB Type-C, som också används i företagets senaste Mac-datorer. Uppgifterna bedömdes dock vara osannolika, och nu uppger den välkände analytikern Ming-Chi Kuo också att det inte stämmer. Detta rapporterar Macrumors.

Enligt Kuo kommer alla tre nya #Iphone-modeller som släpps under 2017 att behålla Lightning-anslutningen. Däremot ska stöd för USB-protokollets snabbladdning byggas in. 12.9-tumsmodellen av Ipad Pro har redan stöd för USB 3.0 och snabb laddning över sin Lightning-anslutning.

Apple väntas lansera sina nya Iphone-modeller runt september, så som gjorts de flesta tidigare år i produktens historia.

Kommentarer
14 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.