Stjärnanalytiker: Ingen USB Type-C till Iphone

Nästa Iphone behåller Lightning-anslutningen, men får stöd för snabbare laddning tack vare modernare USB-protokoll enligt nya uppgifter.

Enligt ett rykte från förra veckan planerar Apple att byta Lightning-anslutningen i #Iphone till standarden #USB Type-C, som också används i företagets senaste Mac-datorer. Uppgifterna bedömdes dock vara osannolika, och nu uppger den välkände analytikern Ming-Chi Kuo också att det inte stämmer. Detta rapporterar Macrumors.

Enligt Kuo kommer alla tre nya #Iphone-modeller som släpps under 2017 att behålla Lightning-anslutningen. Däremot ska stöd för USB-protokollets snabbladdning byggas in. 12.9-tumsmodellen av Ipad Pro har redan stöd för USB 3.0 och snabb laddning över sin Lightning-anslutning.

Apple väntas lansera sina nya Iphone-modeller runt september, så som gjorts de flesta tidigare år i produktens historia.

Kommentarer
14 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?