Iphone SE returneras från återförsäljare

Apples nygamla telefonmodell Iphone SE kan stå inför en mindre uppdatering, och nu har en amerikansk affärskedja returnerat sitt lager av telefoner.

#Iphone SE lanserades i mars 2016 som ett alternativ för alla som sökte efter bra prestanda i en smidig formfaktor. Enligt uppgifter till Macrumors har nu den amerikanska detaljhandelskedjan Target beordrat att en del av inventariet av Iphone SE ska skickas tillbaka till #Apple.

Ingen anledning till beslutet uppges, men det kan tänkas ha ett samband med det ryktade marsevent som 99mac tidigare har rapporterat om. Även om hårdvaran i stort inte uppdateras, är det fullt möjligt att lagringsutrymmet ökas från de befintliga 16 och 64 gigabyte till 32 och 128 gigabyte ihop med en eventuell prisjustering. Även detta har det ryktats om tidigare.

Enligt källor bland telefonoperatörerna kan Apple presentera sina nästa Iphone-modeller vid ett event den 12 september.

Under ett live-event i New York presenterar nu Samsung den nya flaggskeppstelefonen Galaxy Note 8.

Samsungs smarta röstassistent Bixby har tidigare endast funnits i USA och Sydkorea, men nu rullas den ut till 200 länder inklusive Sverige.

Säkerhetskopieringstjänsten Crashplan för hemanvändare tas bort. Code42 lämnar konsumentmarknaden och satsar istället på företagsanvändare.

Under kvällens Samsung Unpacked-event är det mer eller mindre givet att Galaxy Note 8 kommer presenteras.

Nu är Adobes fototävlingen som löpt under sommaren avgjord och de bästa bidragen kan ses med hjälp av förstärkt verklighet i Kungsträdgården i Stockholm.