Oculus Rift för Mac "inte planerat"

Grundaren av Oculus vill gärna se stöd för VR-plattformen på Mac, men i dagsläget finns inga planer på det.

Oculus Rift är en av de mest uppmärksammade systemen för virtuell verklighet, och ägs idag av Facebook. VR-plattformen har i dagsläget bara stöd för Windows, och inte Mac.

En av Oculus grundare Nate Mitchell intervjuades nyligen av Techcrunch, och fick då tillfälle att prata om ett eventuellt Mac-stöd för systemet. Mitchell säger att Mac är en plattform som ligger honom varmt om hjärtat, men att det i dagsläget inte finns några planer för Oculus Rift på Mac. Han säger:

– Vi vill ge stöd för OS X (Mac OS) på Rift, men det är inte något som finns på vägkartan de närmaste - det kan jag säga - sex månaderna. Vi kommer fortsätta att överväga det, men utmaningen är hur mycket resurser vi kan lägga på det området eftersom det skulle kräva en hel del av vår tid och energi för att få det rätt och erbjuda en bra upplevelse.

Förra året uppgav en annan av Oculus Grundare, Palmer Luckey, att Mac prestandamässigt är för klen för Oculus Rift. En prissänkning av systemet har precis annonserats, och ett paket med VR-headset och rörelsekontroller kommer att kosta 708 euro eller runt 6 700 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!