Oculus Rift för Mac "inte planerat"

Grundaren av Oculus vill gärna se stöd för VR-plattformen på Mac, men i dagsläget finns inga planer på det.

Oculus Rift är en av de mest uppmärksammade systemen för virtuell verklighet, och ägs idag av Facebook. VR-plattformen har i dagsläget bara stöd för Windows, och inte Mac.

En av Oculus grundare Nate Mitchell intervjuades nyligen av Techcrunch, och fick då tillfälle att prata om ett eventuellt Mac-stöd för systemet. Mitchell säger att Mac är en plattform som ligger honom varmt om hjärtat, men att det i dagsläget inte finns några planer för Oculus Rift på Mac. Han säger:

– Vi vill ge stöd för OS X (Mac OS) på Rift, men det är inte något som finns på vägkartan de närmaste - det kan jag säga - sex månaderna. Vi kommer fortsätta att överväga det, men utmaningen är hur mycket resurser vi kan lägga på det området eftersom det skulle kräva en hel del av vår tid och energi för att få det rätt och erbjuda en bra upplevelse.

Förra året uppgav en annan av Oculus Grundare, Palmer Luckey, att Mac prestandamässigt är för klen för Oculus Rift. En prissänkning av systemet har precis annonserats, och ett paket med VR-headset och rörelsekontroller kommer att kosta 708 euro eller runt 6 700 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.