Oculus Rift för Mac "inte planerat"

Grundaren av Oculus vill gärna se stöd för VR-plattformen på Mac, men i dagsläget finns inga planer på det.

Oculus Rift är en av de mest uppmärksammade systemen för virtuell verklighet, och ägs idag av Facebook. VR-plattformen har i dagsläget bara stöd för Windows, och inte Mac.

En av Oculus grundare Nate Mitchell intervjuades nyligen av Techcrunch, och fick då tillfälle att prata om ett eventuellt Mac-stöd för systemet. Mitchell säger att Mac är en plattform som ligger honom varmt om hjärtat, men att det i dagsläget inte finns några planer för Oculus Rift på Mac. Han säger:

– Vi vill ge stöd för OS X (Mac OS) på Rift, men det är inte något som finns på vägkartan de närmaste - det kan jag säga - sex månaderna. Vi kommer fortsätta att överväga det, men utmaningen är hur mycket resurser vi kan lägga på det området eftersom det skulle kräva en hel del av vår tid och energi för att få det rätt och erbjuda en bra upplevelse.

Förra året uppgav en annan av Oculus Grundare, Palmer Luckey, att Mac prestandamässigt är för klen för Oculus Rift. En prissänkning av systemet har precis annonserats, och ett paket med VR-headset och rörelsekontroller kommer att kosta 708 euro eller runt 6 700 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.