Oculus Rift för Mac "inte planerat"

Grundaren av Oculus vill gärna se stöd för VR-plattformen på Mac, men i dagsläget finns inga planer på det.

Oculus Rift är en av de mest uppmärksammade systemen för virtuell verklighet, och ägs idag av Facebook. VR-plattformen har i dagsläget bara stöd för Windows, och inte Mac.

En av Oculus grundare Nate Mitchell intervjuades nyligen av Techcrunch, och fick då tillfälle att prata om ett eventuellt Mac-stöd för systemet. Mitchell säger att Mac är en plattform som ligger honom varmt om hjärtat, men att det i dagsläget inte finns några planer för Oculus Rift på Mac. Han säger:

– Vi vill ge stöd för OS X (Mac OS) på Rift, men det är inte något som finns på vägkartan de närmaste - det kan jag säga - sex månaderna. Vi kommer fortsätta att överväga det, men utmaningen är hur mycket resurser vi kan lägga på det området eftersom det skulle kräva en hel del av vår tid och energi för att få det rätt och erbjuda en bra upplevelse.

Förra året uppgav en annan av Oculus Grundare, Palmer Luckey, att Mac prestandamässigt är för klen för Oculus Rift. En prissänkning av systemet har precis annonserats, och ett paket med VR-headset och rörelsekontroller kommer att kosta 708 euro eller runt 6 700 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.