Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Den snyggaste telefonen från MWC 2017

För att vara en mobilmässa har det inte funnits ett överflöd av telefoner att välja mellan, men Andreas har hittat en klar favorit.

Nu har jag spenderat tre dagar med att utforska det utbud som #Mobile World Congress 2017 bjuder på. Trots att jag har fått se en del intressanta produkter, lära mig om intressant kommande teknik och hört Samsung göra antydningar om "en kommande flaggskeppsprodukt" mer än ett par gånger har antalet mobiler som visats upp varit förvånansvärt få. Eller, nya modeller ska tilläggas, det finns en hel del telefoner som visas upp men de som inte lanseras under mässan eller i samband med den har jag helt enkelt inte haft tid att fokusera på.

Men så vilken telefon imponerade då mest estetiskt? Av de nya, eller relativt nya, telefoner som jag sett så är det faktiskt LG G6 som lämnar mest intryck. Att skärmen täcker det mesta av framsidan är inte det enda designmässigt tilltalande med telefonen. Skärmens rundade kanter gör att färgstarka gränssnitt nästan "smälter samman" med telefonens chassi. Skärmen ser också ut att leverera en bra bildupplevelse, och om mängden HDR-anpassat material växer snabbt kommer video i handflatan bli mycket trevligare framöver. Den enda estetiska detalj jag kanske inte är helt såld på är telefonens baksida, där glasstycket lämnar ett något intetsägande och inte helt övertygande intryck sett till hållbarheten.

Konkurrensen har dock inte varit mördande hård i år. Huaweis P10-telefoner lovar gott på pappret och de nya färgerna ser definitivt trevliga ut, men det är samtidigt inte ett särskilt nyskapande eller överdrivet intressant designspråk. Samma historia gäller Nokias Android-telefoner som alla använde ett designspråk som kunde ha kommit från vilken modern mobiltelefon med unibody-aluminiumchassi som helst. Och Nokia 3310 var inte vare sig läcker eller särskilt användbar, men ett smart PR-knep för att roffa åt sig nästan all uppmärksamhet under MWC 2017 var det definitivt.

Sist men inte minst har vi Sony vars telefoner inte alls imponerade ur en rent estetisk synvinkel, det var ungefär samma design som de haft tidigare med mindre modifikationer. Sony var det enda företaget som presenterade oväntade och användbara nya funktioner i form av slow-motion-inspelning av video i 960 fps, vilket kunde generera riktigt häftigt resultat, men själva telefonerna höjer inte på några ögonbryn direkt.

Vi hann dessvärre inte gå igenom Xiaomi:s eller Motorolas bås i någon större utsträckning, men den lilla tid vi ägnade åt att titta på vad som presenterades där såg inte överdrivet spännande ut. Xiaomis 5c ser likt Nokias telefoner ut som vilken modern aluminiumstöpt telefon som helst. Motorolas G5 och G5 Plus skryter förvisso med ett eget designspråk och mer plånboksvänliga priser, men det är inte en design som höjer på några ögonbryn direkt.

Med det sagt så tar LG tronen i väntan på att Samsung ska presentera Galaxy S8, vilket mer eller mindre är helt bekräftat att ske den 29:e mars. Hur de båda telefonerna står sig mot varandra rent designmässigt ska bli intressant att se, men om vi ska lita på de läckta specifikationerna för Galaxy S8 ser det ut som att LG G6 kanske kombinerar en stor skärm i ett mindre format, vilket definitivt skulle vara en fördel för LG:s läger.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.