Rykte: Iphone dumpar Lightning-kontakten

Nästa Iphone kan byta Lightning-anslutningen till förmån för USB Type-C enligt en ny rapport.

Ända sedan 2012 har #Apple använt sin egenutvecklade anslutning #Lightning för laddning och dataöverföring till Iphone. Vad gäller Mac har Apple däremot sedan en tid tillbaka börjat använda anslutningen USB Type-C, som kan erbjuda snabb överföringshastighet och stöd för både data, laddning, bild och ljud med ett stort antal olika protokoll.

Enligt en ny rapport från Wall Street Journal (kräver inloggning) planerar dock Apple att övergå till #USB Type-C även för Iphone. Tidningen hänvisar till anonyma källor.

USB används redan idag i många Android-telefoner, men Apple har hittills inte visat några tecken på att byta ut sin egen standard på IOS-enheter. Förra året tog företaget bort hörlurskontakten, vilket gjorde Lightning-anslutningen ännu mer central för Iphone. Ett omfattande ekosystem av Lightning-tillbehör finns redan vilket gör att detta rykte får anses som osannlikt.

Kommentarer
41 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?