Rykte: Iphone dumpar Lightning-kontakten

Nästa Iphone kan byta Lightning-anslutningen till förmån för USB Type-C enligt en ny rapport.

Ända sedan 2012 har #Apple använt sin egenutvecklade anslutning #Lightning för laddning och dataöverföring till Iphone. Vad gäller Mac har Apple däremot sedan en tid tillbaka börjat använda anslutningen USB Type-C, som kan erbjuda snabb överföringshastighet och stöd för både data, laddning, bild och ljud med ett stort antal olika protokoll.

Enligt en ny rapport från Wall Street Journal (kräver inloggning) planerar dock Apple att övergå till #USB Type-C även för Iphone. Tidningen hänvisar till anonyma källor.

USB används redan idag i många Android-telefoner, men Apple har hittills inte visat några tecken på att byta ut sin egen standard på IOS-enheter. Förra året tog företaget bort hörlurskontakten, vilket gjorde Lightning-anslutningen ännu mer central för Iphone. Ett omfattande ekosystem av Lightning-tillbehör finns redan vilket gör att detta rykte får anses som osannlikt.

Kommentarer
41 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.