Samsung-chefen åtalas för mutbrott

Samsung-chefen Jay Y Lee är häktad, och ska idag formellt åtalas för mutbrott. Ytterligare 19 personer väntas åtalas.

Tidigare i februari häktades Samsung-chefen Jay Y Lee i Sydkoren för misstanke om mutbrott och förskingring. Lee är son till Samsung-koncernens ordförande Kun-Hee Lee som 2014 drabbades av en hjärtattack. Jay Y Lee står på tur att ta över kontrollen över #Samsung, och har redan idag betyande inflytande i praktiken.

Nu står det klart att Lee kommer att åtalas för mutbrott, och kan vänta sig en rättegång. Detta rapporterar Bloomberg som uppger att det formella åtalet ska registreras under dagen. Lee ska ha mutat en nära vän till landets president med tiotals miljoner dollar. Lee misstänks också för förskingring och mened.

Åklagaren ska enligt rapporten också åtala 19 andra personer för inblandning i brottet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!