Samsung-chefen åtalas för mutbrott

Samsung-chefen Jay Y Lee är häktad, och ska idag formellt åtalas för mutbrott. Ytterligare 19 personer väntas åtalas.

Tidigare i februari häktades Samsung-chefen Jay Y Lee i Sydkoren för misstanke om mutbrott och förskingring. Lee är son till Samsung-koncernens ordförande Kun-Hee Lee som 2014 drabbades av en hjärtattack. Jay Y Lee står på tur att ta över kontrollen över #Samsung, och har redan idag betyande inflytande i praktiken.

Nu står det klart att Lee kommer att åtalas för mutbrott, och kan vänta sig en rättegång. Detta rapporterar Bloomberg som uppger att det formella åtalet ska registreras under dagen. Lee ska ha mutat en nära vän till landets president med tiotals miljoner dollar. Lee misstänks också för förskingring och mened.

Åklagaren ska enligt rapporten också åtala 19 andra personer för inblandning i brottet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.