Samsung-chefen åtalas för mutbrott

Samsung-chefen Jay Y Lee är häktad, och ska idag formellt åtalas för mutbrott. Ytterligare 19 personer väntas åtalas.

Tidigare i februari häktades Samsung-chefen Jay Y Lee i Sydkoren för misstanke om mutbrott och förskingring. Lee är son till Samsung-koncernens ordförande Kun-Hee Lee som 2014 drabbades av en hjärtattack. Jay Y Lee står på tur att ta över kontrollen över #Samsung, och har redan idag betyande inflytande i praktiken.

Nu står det klart att Lee kommer att åtalas för mutbrott, och kan vänta sig en rättegång. Detta rapporterar Bloomberg som uppger att det formella åtalet ska registreras under dagen. Lee ska ha mutat en nära vän till landets president med tiotals miljoner dollar. Lee misstänks också för förskingring och mened.

Åklagaren ska enligt rapporten också åtala 19 andra personer för inblandning i brottet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.