Samsung-chefen åtalas för mutbrott

Samsung-chefen Jay Y Lee är häktad, och ska idag formellt åtalas för mutbrott. Ytterligare 19 personer väntas åtalas.

Tidigare i februari häktades Samsung-chefen Jay Y Lee i Sydkoren för misstanke om mutbrott och förskingring. Lee är son till Samsung-koncernens ordförande Kun-Hee Lee som 2014 drabbades av en hjärtattack. Jay Y Lee står på tur att ta över kontrollen över #Samsung, och har redan idag betyande inflytande i praktiken.

Nu står det klart att Lee kommer att åtalas för mutbrott, och kan vänta sig en rättegång. Detta rapporterar Bloomberg som uppger att det formella åtalet ska registreras under dagen. Lee ska ha mutat en nära vän till landets president med tiotals miljoner dollar. Lee misstänks också för förskingring och mened.

Åklagaren ska enligt rapporten också åtala 19 andra personer för inblandning i brottet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.