Nokia 3310 nylanseras av HMD

En modern version av mobilklassikern Nokia 3310 erbjuder fin batteritid till ett förmånligt pris, och fyra färger. Dessutom kommer tre nya smarta mobiler under namnet Nokia.

I enlighet med förhandsryktena har finska #HMD nylanserat klassikern Nokia 3310, en av historiens mest populära lurar som sålts i runt 126 miljoner exemplar. Den nya versionen av klassikern visades upp inför mässan #Mobile World Congress i Barcelona.

Helt som den gamla versionen blir dock inte nya Nokia 3310. I jämförelse med sin föregångare är den tunnare och stoltserar med en kamera på 2 megapixel och en 2.4 tums färgskärm på 320 x 240 pixel. 2017 års modell av telefonen har också utrymme för ett Micro SD-kort och modernare mjukvara i form av Nokia 30+.

Batteritiden är dessutom imponerande upp till 22 timmars taltid, och en standby-tid på upp till en månad. Nokia 3310 erbjuds i fyra färger; röd, blå, gul och grå till det förmånliga priset 49 euro eller cirka 470 kronor. Och ja, en ny version av Snake finns med på telefonen.

Trio av smarta mobiler

Förutom denna gamla klassiker i ny kostym lanserar HMD som väntat tre nya smarta mobiler. Nokia 6 släpptes redan i Kina redan i januari, men börjar nu säljas globalt för cirka 2 500 kronor. Nokia 5 och Nokia 3 blir billigare modeller för cirka 2 000 respektive 1 500 kronor.

Alla modeller har ett utförande i aluminum och bildskärmar av Gorilla-glas, men skiljer sig åt vad gäller prestanda och funktionalitet. Nokia 6 är störst med en bildskärm på 5.5 tum. Den har dessutom en kamera på 16 megapixel. Nokia 5 har en bildskärm på 5.2 tum samt fingeravtrycksläsare och kamera på 13 megapixel, medan Nokia 3 har en skärm på 5 tum och en kamera på 8 megapixel.

Kommentarer
3 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.