Nokia 3310 nylanseras av HMD

En modern version av mobilklassikern Nokia 3310 erbjuder fin batteritid till ett förmånligt pris, och fyra färger. Dessutom kommer tre nya smarta mobiler under namnet Nokia.

I enlighet med förhandsryktena har finska #HMD nylanserat klassikern Nokia 3310, en av historiens mest populära lurar som sålts i runt 126 miljoner exemplar. Den nya versionen av klassikern visades upp inför mässan #Mobile World Congress i Barcelona.

Helt som den gamla versionen blir dock inte nya Nokia 3310. I jämförelse med sin föregångare är den tunnare och stoltserar med en kamera på 2 megapixel och en 2.4 tums färgskärm på 320 x 240 pixel. 2017 års modell av telefonen har också utrymme för ett Micro SD-kort och modernare mjukvara i form av Nokia 30+.

Batteritiden är dessutom imponerande upp till 22 timmars taltid, och en standby-tid på upp till en månad. Nokia 3310 erbjuds i fyra färger; röd, blå, gul och grå till det förmånliga priset 49 euro eller cirka 470 kronor. Och ja, en ny version av Snake finns med på telefonen.

Trio av smarta mobiler

Förutom denna gamla klassiker i ny kostym lanserar HMD som väntat tre nya smarta mobiler. Nokia 6 släpptes redan i Kina redan i januari, men börjar nu säljas globalt för cirka 2 500 kronor. Nokia 5 och Nokia 3 blir billigare modeller för cirka 2 000 respektive 1 500 kronor.

Alla modeller har ett utförande i aluminum och bildskärmar av Gorilla-glas, men skiljer sig åt vad gäller prestanda och funktionalitet. Nokia 6 är störst med en bildskärm på 5.5 tum. Den har dessutom en kamera på 16 megapixel. Nokia 5 har en bildskärm på 5.2 tum samt fingeravtrycksläsare och kamera på 13 megapixel, medan Nokia 3 har en skärm på 5 tum och en kamera på 8 megapixel.

Kommentarer
3 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.