Apple åtgärdar problem med Iphone 6S

Version 10.2.1 av IOS minskar risken för att Iphone 6S ska stänga av sig plötsligt enligt Apple.

I höstas lanserade Apple ett reparationsprogram för Iphone 6S och Plus 6S-enheter som plötsligt stängde av sig. Enligt rykten kan programmet utökas till Iphone 6 och 6 Plus.

I den senaste uppdateringen av operativsystemet #IOS, version 10.2.1, som kom i slutet av januari finns åtgärden som ska göra att en Iphone 6 eller 6S slutar att plötsligt stänga av sig, rapporterar Techcrunch.

Ungefär 50 procent av alla Iphone-användare har hittills laddat ner den senaste IOS-versionen och Apple har kunnat se att problemet har försvunnit med 80 procent hos berörda Iphone 6S-enheter och 70 procent på Iphone 6-enheter. #Apple säger i ett uttalande till Techcrunch:

– I IOS 10.2.1 har Apple gjort buggfixar för att reducera fenomenet att telefoner plötsligt stänger av sig, som en liten del av våra Iphone-användare rapporterat om. IOS 10.2.1 har redan laddats ner av 50 procent av våra aktiva IOS-användare och datan vi analyserat för de som laddat ner uppdateringen visar att problemet har minskat med 80 procent hos de som uppgett att detta är ett problem på Iphone 6S och 70 procent hos Iphone 6-användare som rapporterat problemet.

Vi har också gjort så att det ska gå att starta mobilen igen utan att behöva ansluta den till en laddningssladd, om mobilen plötsligt stänger av sig. Det är viktigt att uppmärksamma att detta inte beror på en säkerhetsdefekt. Men vi förstår att fenomenet kan vara störande och vill därför åtgärda problemet så fort som möjligt. Om någon användare upplever att detta fortfarande är ett problem är det bara att kontakta Apple Care.

Kommentarer
6 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?