Apple åtgärdar problem med Iphone 6S

Version 10.2.1 av IOS minskar risken för att Iphone 6S ska stänga av sig plötsligt enligt Apple.

I höstas lanserade Apple ett reparationsprogram för Iphone 6S och Plus 6S-enheter som plötsligt stängde av sig. Enligt rykten kan programmet utökas till Iphone 6 och 6 Plus.

I den senaste uppdateringen av operativsystemet #IOS, version 10.2.1, som kom i slutet av januari finns åtgärden som ska göra att en Iphone 6 eller 6S slutar att plötsligt stänga av sig, rapporterar Techcrunch.

Ungefär 50 procent av alla Iphone-användare har hittills laddat ner den senaste IOS-versionen och Apple har kunnat se att problemet har försvunnit med 80 procent hos berörda Iphone 6S-enheter och 70 procent på Iphone 6-enheter. #Apple säger i ett uttalande till Techcrunch:

– I IOS 10.2.1 har Apple gjort buggfixar för att reducera fenomenet att telefoner plötsligt stänger av sig, som en liten del av våra Iphone-användare rapporterat om. IOS 10.2.1 har redan laddats ner av 50 procent av våra aktiva IOS-användare och datan vi analyserat för de som laddat ner uppdateringen visar att problemet har minskat med 80 procent hos de som uppgett att detta är ett problem på Iphone 6S och 70 procent hos Iphone 6-användare som rapporterat problemet.

Vi har också gjort så att det ska gå att starta mobilen igen utan att behöva ansluta den till en laddningssladd, om mobilen plötsligt stänger av sig. Det är viktigt att uppmärksamma att detta inte beror på en säkerhetsdefekt. Men vi förstår att fenomenet kan vara störande och vill därför åtgärda problemet så fort som möjligt. Om någon användare upplever att detta fortfarande är ett problem är det bara att kontakta Apple Care.

Kommentarer
6 svar

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.