Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple åtgärdar problem med Iphone 6S

Version 10.2.1 av IOS minskar risken för att Iphone 6S ska stänga av sig plötsligt enligt Apple.

I höstas lanserade Apple ett reparationsprogram för Iphone 6S och Plus 6S-enheter som plötsligt stängde av sig. Enligt rykten kan programmet utökas till Iphone 6 och 6 Plus.

I den senaste uppdateringen av operativsystemet #IOS, version 10.2.1, som kom i slutet av januari finns åtgärden som ska göra att en Iphone 6 eller 6S slutar att plötsligt stänga av sig, rapporterar Techcrunch.

Ungefär 50 procent av alla Iphone-användare har hittills laddat ner den senaste IOS-versionen och Apple har kunnat se att problemet har försvunnit med 80 procent hos berörda Iphone 6S-enheter och 70 procent på Iphone 6-enheter. #Apple säger i ett uttalande till Techcrunch:

– I IOS 10.2.1 har Apple gjort buggfixar för att reducera fenomenet att telefoner plötsligt stänger av sig, som en liten del av våra Iphone-användare rapporterat om. IOS 10.2.1 har redan laddats ner av 50 procent av våra aktiva IOS-användare och datan vi analyserat för de som laddat ner uppdateringen visar att problemet har minskat med 80 procent hos de som uppgett att detta är ett problem på Iphone 6S och 70 procent hos Iphone 6-användare som rapporterat problemet.

Vi har också gjort så att det ska gå att starta mobilen igen utan att behöva ansluta den till en laddningssladd, om mobilen plötsligt stänger av sig. Det är viktigt att uppmärksamma att detta inte beror på en säkerhetsdefekt. Men vi förstår att fenomenet kan vara störande och vill därför åtgärda problemet så fort som möjligt. Om någon användare upplever att detta fortfarande är ett problem är det bara att kontakta Apple Care.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.