Brinnande Iphone 7 Plus sprids på Twitter

I en uppmärksammad video på Twitter börjar en Iphone 7 Plus ryka och smälter av överhettning. Apple säger nu att de utreder händelsen.

Förra året fick mobiltillverkaren Samsung mycket uppmärksamhet när många exemplar av företagets telefon Note 7 fattade eld på grund av ett tillverkningsfel. Mobilen återkallades, och Samsung gav förra månaden sin rapport om vad som orsakade problemen.

Det är dock inte bara Samsung som drabbas av problem med brinnande telefon. En video får just nu stor spridning på Twitter där ett exemplar av Apples Iphone 7 Plus överhettas och börjar ryka samt smälta.

Telefonens ägare heter Brianna Olivas, och hon började uppleva problem med sin telefon dagen innan videon spelades in. Det började med att telefonen inte ville starta, så Olivas tog den till närmaste Apple-butik där den efter felsökning konstaterades fungera. Den hade då startat igen.

Nästa morgon började dock de riktiga problemen. Brianna Olivas uppger till Mashable:

– Nästa morgon sov jag, och laddade telefonen bredvid mitt huvud, min pojkvän tog telefonen och lade den på byrån. Han gick till badrummet men såg i ögonvrån hur min telefon rykte och började tjuta.

När han hunnit fram till telefonen hade den redan fattat eld, han tog fatt i den och slängde in den i badrummet. Så fort han slängde in den där exploderade den och mer rök började komma ur telefonen.

Apple uppger i ett uttalande att företaget varit i kontakt med Olivas och undersöker den inträffade händelsen. I skrivande stund har videon delats över 23 000 gånger på Twitter.

Kommentarer
31 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.