Brinnande Iphone 7 Plus sprids på Twitter

I en uppmärksammad video på Twitter börjar en Iphone 7 Plus ryka och smälter av överhettning. Apple säger nu att de utreder händelsen.

Förra året fick mobiltillverkaren Samsung mycket uppmärksamhet när många exemplar av företagets telefon Note 7 fattade eld på grund av ett tillverkningsfel. Mobilen återkallades, och Samsung gav förra månaden sin rapport om vad som orsakade problemen.

Det är dock inte bara Samsung som drabbas av problem med brinnande telefon. En video får just nu stor spridning på Twitter där ett exemplar av Apples Iphone 7 Plus överhettas och börjar ryka samt smälta.

Telefonens ägare heter Brianna Olivas, och hon började uppleva problem med sin telefon dagen innan videon spelades in. Det började med att telefonen inte ville starta, så Olivas tog den till närmaste Apple-butik där den efter felsökning konstaterades fungera. Den hade då startat igen.

Nästa morgon började dock de riktiga problemen. Brianna Olivas uppger till Mashable:

– Nästa morgon sov jag, och laddade telefonen bredvid mitt huvud, min pojkvän tog telefonen och lade den på byrån. Han gick till badrummet men såg i ögonvrån hur min telefon rykte och började tjuta.

När han hunnit fram till telefonen hade den redan fattat eld, han tog fatt i den och slängde in den i badrummet. Så fort han slängde in den där exploderade den och mer rök började komma ur telefonen.

Apple uppger i ett uttalande att företaget varit i kontakt med Olivas och undersöker den inträffade händelsen. I skrivande stund har videon delats över 23 000 gånger på Twitter.

Kommentarer
31 svar

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?