Brinnande Iphone 7 Plus sprids på Twitter

I en uppmärksammad video på Twitter börjar en Iphone 7 Plus ryka och smälter av överhettning. Apple säger nu att de utreder händelsen.

Förra året fick mobiltillverkaren Samsung mycket uppmärksamhet när många exemplar av företagets telefon Note 7 fattade eld på grund av ett tillverkningsfel. Mobilen återkallades, och Samsung gav förra månaden sin rapport om vad som orsakade problemen.

Det är dock inte bara Samsung som drabbas av problem med brinnande telefon. En video får just nu stor spridning på Twitter där ett exemplar av Apples Iphone 7 Plus överhettas och börjar ryka samt smälta.

Telefonens ägare heter Brianna Olivas, och hon började uppleva problem med sin telefon dagen innan videon spelades in. Det började med att telefonen inte ville starta, så Olivas tog den till närmaste Apple-butik där den efter felsökning konstaterades fungera. Den hade då startat igen.

Nästa morgon började dock de riktiga problemen. Brianna Olivas uppger till Mashable:

– Nästa morgon sov jag, och laddade telefonen bredvid mitt huvud, min pojkvän tog telefonen och lade den på byrån. Han gick till badrummet men såg i ögonvrån hur min telefon rykte och började tjuta.

När han hunnit fram till telefonen hade den redan fattat eld, han tog fatt i den och slängde in den i badrummet. Så fort han slängde in den där exploderade den och mer rök började komma ur telefonen.

Apple uppger i ett uttalande att företaget varit i kontakt med Olivas och undersöker den inträffade händelsen. I skrivande stund har videon delats över 23 000 gånger på Twitter.

Kommentarer
31 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.