Brinnande Iphone 7 Plus sprids på Twitter

I en uppmärksammad video på Twitter börjar en Iphone 7 Plus ryka och smälter av överhettning. Apple säger nu att de utreder händelsen.

Förra året fick mobiltillverkaren Samsung mycket uppmärksamhet när många exemplar av företagets telefon Note 7 fattade eld på grund av ett tillverkningsfel. Mobilen återkallades, och Samsung gav förra månaden sin rapport om vad som orsakade problemen.

Det är dock inte bara Samsung som drabbas av problem med brinnande telefon. En video får just nu stor spridning på Twitter där ett exemplar av Apples Iphone 7 Plus överhettas och börjar ryka samt smälta.

Telefonens ägare heter Brianna Olivas, och hon började uppleva problem med sin telefon dagen innan videon spelades in. Det började med att telefonen inte ville starta, så Olivas tog den till närmaste Apple-butik där den efter felsökning konstaterades fungera. Den hade då startat igen.

Nästa morgon började dock de riktiga problemen. Brianna Olivas uppger till Mashable:

– Nästa morgon sov jag, och laddade telefonen bredvid mitt huvud, min pojkvän tog telefonen och lade den på byrån. Han gick till badrummet men såg i ögonvrån hur min telefon rykte och började tjuta.

När han hunnit fram till telefonen hade den redan fattat eld, han tog fatt i den och slängde in den i badrummet. Så fort han slängde in den där exploderade den och mer rök började komma ur telefonen.

Apple uppger i ett uttalande att företaget varit i kontakt med Olivas och undersöker den inträffade händelsen. I skrivande stund har videon delats över 23 000 gånger på Twitter.

Kommentarer
31 svar

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.