Rykte: Nya Ipad Pro skeppas först till sommaren

Apple väntas nästa månad presentera uppdaterade modeller av Ipad, men de kraftfullare modellerna kan börja säljas först till sommaren enligt en ny rapport.

Som 99mac nyligen rapporterade väntas Apple hålla ett mediaevent i mars, där det ryktas att Ipad kommer spela huvudrollen. De senaste uppgifterna gör gällande att hela produktfamiljen kommer att uppdateras, och en ny variant av #Ipad Pro med 10.5-tumsskärm tillkommer.

Det verkar dock som att de två stora modellerna kommer att dröja innan de når kundernas händer. Enligt en ny rapport från Digitimes kommer både 10.5- och 12.9-tumsversionen inte vara redo att skeppas förrän i maj eller juni. Rapporten hänvisar till källor inom industrin.

Om leveranserna av nya Ipad Pro kommer igång först nästa kvartal väntas det påverka resultatet för Apples komponentleverantörer, så som Foxconn och TPK Holding.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.