Rykte: Nya Ipad Pro skeppas först till sommaren

Apple väntas nästa månad presentera uppdaterade modeller av Ipad, men de kraftfullare modellerna kan börja säljas först till sommaren enligt en ny rapport.

Som 99mac nyligen rapporterade väntas Apple hålla ett mediaevent i mars, där det ryktas att Ipad kommer spela huvudrollen. De senaste uppgifterna gör gällande att hela produktfamiljen kommer att uppdateras, och en ny variant av #Ipad Pro med 10.5-tumsskärm tillkommer.

Det verkar dock som att de två stora modellerna kommer att dröja innan de når kundernas händer. Enligt en ny rapport från Digitimes kommer både 10.5- och 12.9-tumsversionen inte vara redo att skeppas förrän i maj eller juni. Rapporten hänvisar till källor inom industrin.

Om leveranserna av nya Ipad Pro kommer igång först nästa kvartal väntas det påverka resultatet för Apples komponentleverantörer, så som Foxconn och TPK Holding.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.