Rykte: Nya Ipad Pro skeppas först till sommaren

Apple väntas nästa månad presentera uppdaterade modeller av Ipad, men de kraftfullare modellerna kan börja säljas först till sommaren enligt en ny rapport.

Som 99mac nyligen rapporterade väntas Apple hålla ett mediaevent i mars, där det ryktas att Ipad kommer spela huvudrollen. De senaste uppgifterna gör gällande att hela produktfamiljen kommer att uppdateras, och en ny variant av #Ipad Pro med 10.5-tumsskärm tillkommer.

Det verkar dock som att de två stora modellerna kommer att dröja innan de når kundernas händer. Enligt en ny rapport från Digitimes kommer både 10.5- och 12.9-tumsversionen inte vara redo att skeppas förrän i maj eller juni. Rapporten hänvisar till källor inom industrin.

Om leveranserna av nya Ipad Pro kommer igång först nästa kvartal väntas det påverka resultatet för Apples komponentleverantörer, så som Foxconn och TPK Holding.

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.