Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples utspel mot Trump

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Under sin tid som president utfärdade Barack Obama en vägledning eller en instruktion för hur skolor i USA ska tolka en särskild lag mot diskriminering. Enligt tolkningen ska transpersoner själva få välja vilket omklädningsrum eller på vilken toalett de känner sig tryggast i. Personer ska kunna välja det omklädningsrummet de känner bäst matchar deras egen könsidentitet, oavsett vad som står i födelsebeviset. Nu när Donald #Trump är president har denna vägledning dragits tillbaka och det är nu upp till varje enskild skola att tolka lagen.

#Apples vd Tim Cook har nu lämnat ett uttalande till Axios där han motsätter sig beslutet att dra tillbaka instruktionen. Han säger:

– Apple tror på att alla förtjänar en chans att utvecklas och växa i en miljö fri från stigma och diskriminering. Vi stödjer alla åtgärder för att uppnå en större acceptans, inte mindre, och vi tror starkt på att studenter som är transpersoner borde bli behandlade jämställt. Vi motsätter oss alla åtgärder som inskränker på deras frihet eller minskar deras möjligheter att leva fullständiga liv.

Kommentarer
34 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.