Apples utspel mot Trump

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Under sin tid som president utfärdade Barack Obama en vägledning eller en instruktion för hur skolor i USA ska tolka en särskild lag mot diskriminering. Enligt tolkningen ska transpersoner själva få välja vilket omklädningsrum eller på vilken toalett de känner sig tryggast i. Personer ska kunna välja det omklädningsrummet de känner bäst matchar deras egen könsidentitet, oavsett vad som står i födelsebeviset. Nu när Donald #Trump är president har denna vägledning dragits tillbaka och det är nu upp till varje enskild skola att tolka lagen.

#Apples vd Tim Cook har nu lämnat ett uttalande till Axios där han motsätter sig beslutet att dra tillbaka instruktionen. Han säger:

– Apple tror på att alla förtjänar en chans att utvecklas och växa i en miljö fri från stigma och diskriminering. Vi stödjer alla åtgärder för att uppnå en större acceptans, inte mindre, och vi tror starkt på att studenter som är transpersoner borde bli behandlade jämställt. Vi motsätter oss alla åtgärder som inskränker på deras frihet eller minskar deras möjligheter att leva fullständiga liv.

Kommentarer
34 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!