Apples utspel mot Trump

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Under sin tid som president utfärdade Barack Obama en vägledning eller en instruktion för hur skolor i USA ska tolka en särskild lag mot diskriminering. Enligt tolkningen ska transpersoner själva få välja vilket omklädningsrum eller på vilken toalett de känner sig tryggast i. Personer ska kunna välja det omklädningsrummet de känner bäst matchar deras egen könsidentitet, oavsett vad som står i födelsebeviset. Nu när Donald #Trump är president har denna vägledning dragits tillbaka och det är nu upp till varje enskild skola att tolka lagen.

#Apples vd Tim Cook har nu lämnat ett uttalande till Axios där han motsätter sig beslutet att dra tillbaka instruktionen. Han säger:

– Apple tror på att alla förtjänar en chans att utvecklas och växa i en miljö fri från stigma och diskriminering. Vi stödjer alla åtgärder för att uppnå en större acceptans, inte mindre, och vi tror starkt på att studenter som är transpersoner borde bli behandlade jämställt. Vi motsätter oss alla åtgärder som inskränker på deras frihet eller minskar deras möjligheter att leva fullständiga liv.

Kommentarer
34 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.