Apples utspel mot Trump

Apple motsätter sig Trumps beslut att återkalla stöd för transpersoner i amerikanska skolor.

Under sin tid som president utfärdade Barack Obama en vägledning eller en instruktion för hur skolor i USA ska tolka en särskild lag mot diskriminering. Enligt tolkningen ska transpersoner själva få välja vilket omklädningsrum eller på vilken toalett de känner sig tryggast i. Personer ska kunna välja det omklädningsrummet de känner bäst matchar deras egen könsidentitet, oavsett vad som står i födelsebeviset. Nu när Donald #Trump är president har denna vägledning dragits tillbaka och det är nu upp till varje enskild skola att tolka lagen.

#Apples vd Tim Cook har nu lämnat ett uttalande till Axios där han motsätter sig beslutet att dra tillbaka instruktionen. Han säger:

– Apple tror på att alla förtjänar en chans att utvecklas och växa i en miljö fri från stigma och diskriminering. Vi stödjer alla åtgärder för att uppnå en större acceptans, inte mindre, och vi tror starkt på att studenter som är transpersoner borde bli behandlade jämställt. Vi motsätter oss alla åtgärder som inskränker på deras frihet eller minskar deras möjligheter att leva fullständiga liv.

Kommentarer
34 svar

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.