Pebble såldes billigt till Fitbit

Sent förra året köpte Fitbit den omtyckta tillverkaren Pebble, och lade ner dess produktion av smarta klockor. Nu avslöjas köpesumman.

Efter rykten bekräftades det i december att #Pebble sålts till #Fitbit vilket innebar slutet på klocktillverkaren som engagerat många användare, inte minst via Kickstarter. Inför affären spekulerades det att Fitbit skulle betala cirka 40 miljoner dollar för Pebble.

Nu avslöjas dock att köpesumman var betydligt lägre än så. Fitbit meddelar till Business Insider att företaget betalade 23 miljoner för Pebble, motsvarande 206 miljoner kronor. Efter köpet stängdes Pebble, och endast runt 40 procent av de anställda erbjöds andra jobb inom Fitbit.

Köpesumman kan tyckas förvånansvärt låg för Pebble, som bara genom olika Kickstarter-kampanjer samlade in över 30 miljoner dollar (runt 269 miljoner kronor). Enligt Techcrunch var också andra spekulanter intresserade, och 2015 ska klocktillverkaren Citizen ha erbjudit hela 740 miljoner dollar för Pebble, runt 6,6 miljarder kronor. Intel ska har erbjudit 70 miljoner dollar (629 miljoner kronor) kort innan lanseringen av Pebble 2.

Fitbit har också köpt en annan tillverkare av smarta klockor, nämligen Vector Watch för 15 miljoner dollar eller 134 miljoner kronor.

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?